SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Marcell Jacobs, campion olimpic în proba de 100 metri, i-a speriat pe jurnaliștii din Italia cu două săptâmâni înainte de Campioantele Mondiale de la Budapesta

Marcell Jacobs în acțiune la Tokyo FOTO Guliver/GettyImages
Marcell Jacobs în acțiune la Tokyo FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2023 19:31 / Actualizat sambata, 12 august 2023 00:21

Marcell Jacobs (28 de ani) a concurat într-o singură cursă în 2023, unde s-a clasat pe poziția a șaptea, iar zielele trecute a fost la un control medical la Munchen. 

Unul dintre cele mai urmărite personaje la CM de la Budapesta, care vor avea loc între 18 și 27 august, va fi italianul Marcell Jacobs, campion olimpic la Tokyo în proba de 100 m, proba regină a atletismului.

Primul campion olimpic după era Bolt” a atins cea mai mare performanță a carierei sale pe 1 august 2021, câștigând cu timp de 9,80 s. Însă după acel moment sublim, Marcell Jacobs nu a mai putut alerga la același nivel, activitatea sa fiind fragmentată de accidentări. În 2022 a reușit să cucerească și titlul european, alergând cei 100 de metri în 9,95 s. La CM de la Eugene din același an, el a fost forțat să se retragă din semifinale din cauza unei probleme coapsă, în serii alergâng 10, 21 s.

9,58 s este recordul mondialîn proba de 100 m liber, realizat de Usain Bolt în 2009

Marcell Jacobs, supărat de critici

Anul acesta a concurat doar la o etapă de Diamond League, la Paris, unde a terminat al șaptelea cu un timp de 10, 21 s. Prestația sa a atras multe opinii negative în legătură cu forma sa, iar italianul a simțit nevoia să răspundă lumii. „Nu a fost ce mi-am dorit, dar era important pentru mine să revin pe pistă. Am fost încântat să simt din nou bucuria explodându-mi în piept, să simt adrenalina în tot corpul, căldura publicului și să-i privesc în ochi pe adversarii mei. Mi-a lipsit enorm", care a invocat lipsa antrenamentelor pentru evoluția sa. 

Apoi a continuat: „Criticile, atacurile, batjocura au venit de la cei care nu știu și nici nu-și pot imagina cât de complicată este viața unui sportiv de performanță. Toate rezultatele pe care le-am obținut par că nu valorează nimic. Mi-ar fi plăcut să primesc sprijin în aceste momente dificile. Nu vreau să las aceste păreri să mă afecteze și să mă facă să iau decizii greșite. Vreau să le reamintesc tuturor că nu sunt un om și că dau de fiecare dată 110 la sută pe pistă".

Marcell Jacobs nu a mai participat din luna iunie la nicio cursă, iar zilele trecute presa din Italia s-a alarmat pentru că Jacobs a fost zărit la clinica din Munchen a doctorului Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt cel care i-a vegheat și cariera lui Usain Bolt. Oamenii din echipa italianul au transmis că a fost un ultim control de rutină. Rămâne de văzut în ce formă va ajunge la Budapesta. 

Campionii mondiali la ultimele cinci ediții ale CM

  • 2022 Fred Kerleu (SUA) 9,86 s
  • 2019 Christian Coleman (SUA) 9, 76 s
  • 2017 Justin Gatlin (SUA) 9, 92 s
  • 2015 Usain Bolt (Jamaica) 9, 79 s
  • 2013 Usain Bolt (Jamaica) 9, 77 s

Citește și: 

România schimbă echipa pentru meciul-test cu Georgia
MECI-TEST
România schimbă echipa pentru meciul-test cu Georgia
Matthew Richards, campionul mondial de la 200 metri liber: „Nu mai credeam că pot să câștig după primii 150 de metri. David Popovici era departe!”
ÎNOT/Campioantele Mondiale
Matthew Richards, campionul mondial de la 200 metri liber: „Nu mai credeam că pot să câștig după primii 150 de metri. David Popovici era departe!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Eu_Sa_Fiu_Sanatos
Eu_Sa_Fiu_Sanatos  •  12 August 2023, 10:32

Nu poate sa ia 'vitaminele' chiar pt fiecare cursă

Vezi toate comentariile (1)
Comentează