SPORTURI  »  ATLETISM  »  JOCURILE OLIMPICE

Un cvadruplu campion olimpic celebru riscă să rateze Jocurile Olimpice de la Tokyo » Rezultat rușinos înregistrat în calificări

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2021 15:16 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 15:41

Mo Farah, 38 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați atleți, riscă să rateze prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Alergătorul de distanță britanic, de patru ori campion olimpic, a terminat pe locul 8 în proba de 10.000 de metri din calificările britanice ce asigura prezența la Jocurile Olimpice. 

Mai mult, rezultatul lui e cu 22 de secunde sub standardele olimpice. A terminat proba în 27 minute și 50 de secunde, standardul olimpic fiind de 27 de minute și 28 de secunde.

Astfel, el a ratat una din ultimele șanse de a se califica la Olimpiadă și de a ataca o nouă medalie olimpică. Campionul britanic mai are puține ocazii, la competițiile care vor mai avea loc până pe 27 iunie, pentru a-și câștiga locul la Jocurile Olimpice din această vară.

Mo Farah: „Nu credeam că voi putea încheia proba”

La finalul cursei, Mo Farah a declarat resemnat: „Sunt total dezamăgit de rezultat, dar aceasta e situația. Fără să îmi găsesc scuze, ultimele 10 zile nu au fost ușoare, de când am revenit la antrenamente, dar e important că am fost prezent la aceste calificări și am trecut prin ele. Sunt de patru ori campion olimpic, dar asta nu înseamnă nimic”.

Atletul s-a referit și la accidentarea pe care a suferit-o la glezna stângă și care îi face încă probleme: „Mai aveam 15 ture și mă durea tare. Trebuia să continui să lupt, să alerg. Credeam, sincer, că voi mai reuși să duc cel mult 5 ture”.

Cine e Mo Farah

Mo Farah e unul dintre cei mai buni atleți din lume, specializat în probele de alergare pe 5.000 metri și 10.000 de metri. La aceste probe a câștigat aurul olimpic atât la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, cât și în 2016 la Rio de Janeiro.

În plus, el mai are în palmares 6 medalii de aur și două de argint la Campionatele Mondiale, medalia de aur de la Maratonul din 2018 de la Chicago, 6 medalii de aur la semi-maratoanele din Newcastle, precum și 9 medalii la Campionatele Europene fie ele în aer liber, Indoor sau Cross Country.

Născut în Somalia, Mo Farah a trăit primii ani din viață în Djibouti, iar de la vârsta de opt ani s-a mutat în Anglia, alături de tatăl său. Inițial, a fost atras de fotbal, însă pe parcurs a trecut la atletism, sport în care s-a consacrat.

Citește și alte știri din atletism:

Daniela Stanciu a obținut cea mai bună clasare pentru România la Campionatele Europene în sală

Gabi Szabo, moment de sinceritate după două decenii: „N-am știut să mă bucur de rezultatele imense pe care le-am realizat!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează