SPORTURI  »  ATLETISM  »  DEZVĂLUIRE

Dezvăluiri cutremurătoare ale legendarului atlet Mo Farah » A fost victima traficului de persoane: „Nu sunt cine credeți voi că sunt” + Adus în Anglia sub identitate falsă

Mo Farah
Foto: Imago
Mo Farah Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 14:03 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 16:26

Mo Farah (39 de ani), legendarul atlet britanic, a oferit un interviu în care a dezvăluit cum, în tinerețe, a fost victima traficului de persoane și a fost adus în Anglia sub o altă identitate.

Sportivul britanic, care a fost campion olimpic, mondial și european la 5.000 și 10.000 de metri recunoaște că numele său real este Hussein Abdi Kahin și că la vârsta de 9 ani a fost despărțit de familie și luat ca sclav în Marea Britanie. 

Adevărul este că nu sunt cine credeți voi că sunt. Povestea adevărată este că m-am născut în Somaliland, la nord de Somalia, ca Hussein Abdi Kahin. În ciuda a ceea ce s-a spus în trecut, părinții mei nu au locuit niciodată în Marea Britanie. Când aveam 4 ani, tatăl meu a fost ucis în războiul civil și familia mea a fost divizată. 

Am fost separat de mama mea și adus ilegal în Marea Britanie sub numele unui alt băiat pe nume Mohamed Farah. Mă gândesc adesea la celălalt Mohamed Farah, băiatul căruia i-am luat scaunul în acel avion. Chiar sper să fie în regulă”, a declarat Mo Farah citat de Marca.

Mo Farah: „Mi-a spus că dacă vreau să-mi mai văd familia vreodată nu trebuie să spun nimănui”

Fostul atlet a mai povestit cum a fost mințit de femeia cu care a zburat în avion că va locui la o rudă, pentru ca mai apoi să fie obligat să lucreze ca servitor. 

„Am avut toate datele de contact pentru ruda mea. Am ajuns la casa ei din Hounslow (n.r. - cartier din Londra), doamna mi le-a luat, le-a rupt în fața mea și le-a aruncat la coș. Apoi mi-am dat seama că am probleme. 

Mi-a spus că dacă vreau să-mi mai văd familia vreodată nu trebuie să spun nimănui. Deseori mă închideam în baie și plângeam. Îmi doream doar să am de mâncare. Treaba mea era să am grijă de acei copii, să le fac duș, să gătesc pentru ei, să fac curat pentru ei”, își mai amintește Farah.

Cine e Mo Farah

Mo Farah e unul dintre cei mai buni atleți din lume, specializat în probele de alergare pe 5.000 metri și 10.000 de metri. La aceste probe a câștigat aurul olimpic atât la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, cât și în 2016 la Rio de Janeiro.

În plus, el mai are în palmares 6 medalii de aur și două de argint la Campionatele Mondiale, medalia de aur de la Maratonul din 2018 de la Chicago, 6 medalii de aur la semi-maratoanele din Newcastle, precum și 9 medalii la Campionatele Europene fie ele în aer liber, Indoor sau Cross Country.

Citește alte știri de actualitate: 

În sfârșit eliberată! O fostă campioană olimpică a spus că e lesbiană: „Ani la rând am ținut totul secret, de frică”
DEZVĂLUIRE
În sfârșit eliberată! O fostă campioană olimpică a spus că e lesbiană: „Ani la rând am ținut totul secret, de frică”
Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kilograme de aur câștigate la Golden Four: „Lumea trebuie să înțeleagă”
POVESTE
Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kilograme de aur câștigate la Golden Four: „Lumea trebuie să înțeleagă”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează