SPORTURI  »  ATLETISM  »  HALTERE

Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, suspendat pe viață de TAS!

Nicu Vlad/ președinte Federația Română de Haltere
Nicu Vlad/ președinte Federația Română de Haltere

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2022 14:35 / Actualizat marti, 16 mai 2023 12:25

Nicu Vlad (58 de ani), președintele Federației Române de Haltere și fost campion olimpic, a fost suspendat pe viață din această funcție de TAS, pentru încălcarea regulilor anti-doping.

Într-un comnunicat oficial emis de TAS, se precizează că Nicu Vlad a facilitat încălcarea regulilor anti-doping de către sportivi.

De asemenea, a fost suspendat și Tamas Ajan, fost oficial al Federației Internaționale de Haltere. Acesta a fost implicat în alterarea rezulatelor unor probe și în complicitate la încălcarea regulilor anti-doping.

Zăvăleanu a anunțat plecarea unei vedete de la Dinamo: „Azi îi desfacem contractul”
DINAMO
Zăvăleanu a anunțat plecarea unei vedete de la Dinamo: „Azi îi desfacem contractul”

Nicu Vlad, suspendat pe viață de TAS

„În legătură cu fostul președinte al Federației Internaționale de Haltere, fostul șef al Federației Române de Haltere, fostul vicepreședinte al comisiei anti-doping din cadrul Federației Internaționale de Haltere fostul conducător al consiliului tehnic al FIH, domnul Nicu Vlad:

  • Domnul Vlad a fost găsit vinovat pentru încălcarea Articolului 2.8 din legile anti-doping la haltere (complicitate la încălcarea regulilor anti-doping)
  • Domnului Vlad îi este impusă suspendarea pe viață începând cu 16 iunie 2022

În decembrie 2021, Agenția Internațională de Testare (AIT), la solicitarea Federației Internaționale de Haltere (FIH), a înaintat plângeri la Camera anti-doping Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu privire la încălcarea regulilor anti-doping, pentru cei doi oficiali (n.r. - Nicu Vlad și Tamas Ajan) cu privire la implicarea aceastora în alterarea controalelor anti-doping și complicitate la încălcarea regulilor decătre mai mulți sportivi, începând cu anul  2012.

Având în vedere cât de serios s-au încălat regulile anti-doping, dar și perioada îndelungată în care acest lucru s-a petrecut, TAS consideră că suspendarea pe viață este pedeapsa cea mai potrivită”, se arată în comunicatul Camerei Anti-Doping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Cine e Nicu Vlad:

  • Aur olimpic 1984
  • Argint olimpic 1988
  • Bronz olimpic 1996
  • Campion mondial în 1984, 1986, 1990
  • Vice-campion mondial 1987, 1989
  • Bronz la Campionatul Mondial 1985
  • Aur la Campionatul European 1985, 1986
  • Argint la Campionatul European 1987, 1989, 1990, 1996
  • Președinte la Federația Română de Haltere, între 2001 și 2022

Citește și:

5 concluzii după Marele Premiu al Azerbaidjanului » Ferrari, probleme serioase de fiabilitate + Max Verstappen, egalul lui Lauda și Clark la numărul de victorii

Ce urmează pentru Simona Halep la WTA Birmingham » Cine e Katie Boulter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
MaxiP
MaxiP  •  16 Iunie 2022, 20:51

Modul în care se comporta oficialii romani este sugestiv când ne gândim ca Nicu Vlad nici măcar nu demisionar din funcție pana la aceasta decizie. Ceva de genul a făcut și Obreja când i s-a propus demisia pentru a nu fi suspendata federația de box, ghici ce, a preferat a doua varianta pe motiv ca e nevinovat, bineînțeles ca nu și-a demonstrat niciodată nevinovăția. Sa speram ca totuși primim cât mai repede permisiunea sa participam la competiții de haltere, pentru ca, ca și rezultate este una din cele mai promițătoare ramura sportiva din tara și sportivii au de suferit. Cam lunile acestea ar trebui sa ne expire suspendarea.

gepeto
gepeto  •  16 Iunie 2022, 20:09

Acum au aflat ca se dopeaza baietii si semi baietii aia? Deci nu arata ca hulki de carne natural? Sa nu se bage la culturisti. Cu ciclismul a rezolvat, nu cumva sa aiba surprize la baseball, nfl sau semifinaliste ucl

paolo17
paolo17  •  16 Iunie 2022, 18:23

Trebuia suspendat de acum 20 de ani!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează