SPORTURI  »  ATLETISM  »  CUPA EUROPEI

Nu au promovat

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2008 00:00

În cazul în care se va păstra acelaşi sistem, atît fetele, cît şi băieţii vor concura şi la anul în a doua grupă valorică a Cupei Europei.

Sîmbătă au mărşăluit victorios la Istanbul Nicoleta Grasu şi Li­liana Popescu. Prima a re­u­ş­it în concursul de aruncare a dis­cului din cadrul Ligii I a Cupei Eu­ro­pei o performanţă de 66,51 metri, care a propulsat-o pe poziţia de li­der mondial. Popescu a fost a doua atletă ce a adus echipei României ma­ximum de puncte, terminînd pe locul I cursa de 800 metri.

Ieri i-a venit rîndul Cristinei Va­siloiu să triumfe, ea impu­nîndu-se în întrecerea de 1.500 metri. Spor­ti­va în vîrstă de 20 de ani a reuşit să fie cronometrată cu tim­pul de 4:15,47, performanţă in­ferioară în­să celei realizate în urmă cu trei săp­tămîni la Bucureşti, la In­ter­­na­ţio­nalele României (4:04,18). Va­si­lo­iu este una din cele trei re­pre­zen­tante ale României la Olim­pi­a­da de la Beijing în proba de 1.500 metri, unde vor mai alerga Liliana Po­pes­cu, lider mondial al mo­men­tu­lui, şi Ele­na Iagăr An­toci. O sur­priz­ă a ve­nit şi din partea Ancăi Heltne, care a adus şi ea ma­­xi­mum de puncte la arun­ca­rea greutăţii (17,54 m).

Singurul rezultat de top al bă­ie­ţi­lor înregistrat la Istanbul a venit din partea lui Levente Bar­tha. Acesta a cîştigat ieri la suliţă cu o arun­care de 78,90 metri, ceea ce a re­prezentat şi un nou re­cord per­­so­nal pentru român, îm­bu­nă­­tăţit cu 24 de centimetri. Acesta es­te însă insuficient pentru a se ca­li­fi­ca la JO, baremul A fiind de 81,80 m.

În cazul în care actualul sistem al Cupei Europei va fi păstrat şi în 2009, ambele echipe ale României se vor menţine în Liga I. Pen­tru pro­mo­vare în Superligă, de un­de fetele au retrogradat în 2006, ar fi trebuit să se situeze pe locul I în cla­sa­­men­tul pe naţiuni, care a fost ocupat de Grecia.

2 este locul ocupat de echipa feminină a României la Istanbul.

6 este locul ocupat de echipa masculină a României la Istanbul.

Schimbare de sistem

În premieră, în acest an, toate grupele Cupei Europei (Superliga, Liga I şi Liga II) s-au desfăşurat în acelaşi timp, dar în locuri diferite, promovarea şi retrogradarea din grupele valorice urmînd a se face, dacă se va promulga, după un alt sistem. Se va întocmi o ierarhie generală pe naţiuni, indiferent de ligă, în funcţie de clasamentul reunit al fetelor şi băieţilor din aceeaşi ţară. Sistemul de punctare folosit a fost acelaşi pentru toţi sportivi: opt puncte pentru primul loc în probă şi un punct pentru ultimul. În Superligă vor promova primele 8 echipe. Noul sistem va urma să fie supus aprobării la umătorul congres al forului european.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
 •  25 Iunie 2008, 10:23

De ce scrieti cu atata convingere lucruri inexacte ? Nu e niciun "in cazul in care se va pastra acelasi sistem", nu se asteapta nicio aprobare la niciun viitor congres, s-a punctat cu 46p locul 1 pe ansamblul tuturor grupelor, nu 8p, ... totul a fost demult hotarat si aprobat si primul Campionat European pe echipe va avea loc in Portugalia in cepriveste Super Liga, in 2009. Nu mai luati de bune informatiile unei "surse" neinformate dar pretentioase, pe care o credeti cam &quo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează