SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM INTERVIU

Nu ştie pe unde va alerga

Articol de - Publicat marti, 06 mai 2008 00:00

Cu trei luni înainte de întreceri, Lidia Şimon nu a primit nici o informaţie legată de traseul maratonului olimpic de la Beijing.

De cîteva zile, mai exact de la începutul lunii mai, Lidia Şimon a început antre­na­mentul specific pen­tru Olimpiada din China. După doi ani în care a tras din cauza operaţiei de hernie ombilicală, medaliata cu argint de la Sydney 2000 se simte, în fine, refăcută. Împreună cu soţul şi antrenorul său, Liviu, şi avîndu-l lîngă ea şi pe Christian, băieţelul ei de cinci ani, atleta nu-şi doreşte decît linişte şi putere de muncă. Şi le are din plin la Boulder, statul Colorado, SUA, oraşul unde s-a stabilit cu familia acum zece ani.

– Lidia, ai alergat la mara­to­nul de la Osaka, din ianuarie. Pe cînd următorul?
– La Beijing.... Pînă atunci doar un concurs, poate două, de 10 kilo­me­tri. Unul este deja programat pe 26 mai la Boulder, unde voi participa cu echipa României.

– Care vor fi coechipierele tale?
– Sigur va fi Constantina Diţă şi, probabil, Luminiţa Talpoş.

Maraton cu probleme

– Ce ştii de cursa olimpică de la Beijing?
– Sinceră să fiu, nimic. Am cerut să primesc informaţii legate de traseu, am încercat să le caut eu, dar, nimic. Probabil că nici măcar nu e stabilită ruta!

– Să fie din cauza protestelor legate de poluarea masivă din Beijing?!
– Nu ştiu, dar, sincer, eu nu înţeleg aceste proteste... Cînd au ales Beijingul drept gazdă olimpică, nu s-au gîndit la aceste probleme? Ce rost au ele acum?!

Va alerga la Beijing

– Sînt atleţi, cum e etiopianul Haile Gebrselassie, care au re­nun­ţat la maraton spunînd că e prea periculos să alergi la Beijing din cauza smogului dens şi persis­tent...
– Eu m-am pregătit patru ani pentru această cursă şi, pe de altă parte, unde nu există poluare?! Aici, la Boulder, sînt fericită fiindcă este un oraş aflat la altitudine, dar cum era cînd alergam în România pe lîngă şosele şi inhalam tot gazul de eşapament de la maşini?!

– Cum te descurci cu baieţelul lîngă tine?
– Bine. Acum l-am dat la gră­di­ni­ţă, însă nu la una de pregătire preşcolară. Stă acolo 3 ore pe zi, iar apoi vine acasă. În iunie o să-l trimit în ţară, la bunici.

– Christian este american sută la sută. S-a născut acolo. Cum se descurcă?
– Foarte bine. Vorbeşte şi româna şi americana, ambele cu un accent specific.

35 km aleargă zilnic la antrenament Lidia Şimon.

“Peste tot e poluare, nu numai la Beijing. Trăim într-o lume modernă, pe care noi am dorit-o, pe care noi am creat-o”.
Lidia Şimon vicecampioană olimpică 2000

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
 •  07 Mai 2008, 06:27

multa sanatete,spor la antrenamente si multa multa bafta la Olimpiada.

 •  06 Mai 2008, 05:11

Să fie din cauza protestelor legate de poluarea masivă din Beijing?! – Nu ştiu, dar, sincer, eu nu înţeleg aceste proteste... Cînd au ales Beijingul drept gazdă olimpică, nu s-au gîndit la aceste probleme? Ce rost au ele acum?! “Peste tot e poluare, nu numai la Beijing. Trăim într-o lume modernă, pe care noi am dorit-o, pe care noi am creat-o”. Lidia Şimon vicecampioană olimpică 2000 doua fraze extrem de corecte.mult succes Lidia Simon la Olimpiada!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează