SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Numărul 1

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Prin săritura de 14,78 metri realizată la Bucureşti, Adelina Gavrilă a devenit cea mai bună triplusaltistă a momentului


Adelina Gavrilă a reuşit sîmbătă, în cadrul reuniunii "Athletics Tour Distrigaz Sud", să-şi îmbunătăţească recordul personal la triplusalt de la 14,75 la 14,78 metri. Dar cei cîţiva centimetri au transformat-o şi în noul lider mondial al actualului sezon de sală, performanţă ce atletismul românesc nu a mai deţinut-o în ultimul timp decît prin Marian Oprea, tot la triplusalt.


Atleta nu a început prea încurajator concursul de la Bucureşti, găzduit de sala din CSNB "Lia Manoliu" ce tocmai a fost reparată după explozia de acum două săptămîni. "Am avut primele două încercări depăşite, aşa că aveam emoţii mari la a treia, care m-ar fi putut elimina sau trimite în finală", a rememorat sportiva filmul întrecerii de sîmbătă. Nu a sărit grozav: 13,39 metri, dar suficient pentru a merge mai departe. La următoarea încercare a "zburat" peste groapa de nisip: 14,78 metri. "Nici mie nu mi-a venit să cred. Am ştiu că am sărit bine, dar cînd am văzut şi cît, am ţopăit de bucurie".
"Este un lucru care mi-a dat acea încredere de care aveam nevoie la acest început de an. Este foarte important pentru sportiv cum porneşte la drum, mai ales că în vară ne aşteaptă şi Olimpiada", a declarat ieri Adelina. Duminică la prînz, atleta era deja acasă, la Brăila. "Luni trebuie să fiu odihnită la antrenamentul de dimineaţă, aşa că nu avea rost să pierd vremea în Bucureşti", a explicat sportiva. Peste o săptămînă va concura la Balcaniadă, apoi la "Naţionale", iar în martie, la Valencia, la Campionatele Mondiale de sală.

"Să fii liniştit, să te gîndeşti la tine şi la concurs şi, nu în ultimul rînd, să vrei să reuşeşti. Cred că ăsta e secretul unei sărituri bune"

"Recunosc că pista de la Bucureşti, care este de tip podium, mă ajută foarte mult la săritură. Îmi dă elan. Nu ştiu cum e cea de la Valencia, de la Mondiale"
Adelina Gavrilă

Vrea finală la CM şi JO
Adelina Gavrilă (29de ani) nu a simţit pînă acum gustul succesului într-o competiţie majoră de seniori. Cel mai aproape de podium s-a aflat la Campionatele Europene de sală, unde s-a clasat a 4-a la triplusalt. "Vreau să prind finala atît la Campionatele Mondiale de sală, cît şi la Olimpiadă", a spus Gavrilă.

14,80 metri a fost cea mai bună performanţă a sezonului mondial de sală 2007. Ea a fost realizată de cubaneza Yargelis Savigne

Adelina Gavrilă îşi doreşte să repete performanţa de la Bucureşti şi la Mondialele de sală de la Valencia

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează