SPORTURI  »  ATLETISM  »  TRIPLUSALT

Pauza a luat sfîrşit pentru Marian Oprea! » În fine, a sărit!

Marian Oprea, Oprea, triplusalt
Marian Oprea, Oprea, triplusalt

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2010 00:00

Refuzat la Doha, Marian Oprea a fost acceptat la Grand Prix-ul din Macedonia, unde a şi cîştigat.

21 august 2008. Ziua în care Marian Oprea a sărit ultima dată. S-a întîmplat în finala olimpică de triplusalt de la Beijing, competiţie în care a obţinut locul 5. A urmat operaţia la genunchi, refacerea, recuperarea...

21 mai 2010. Ziua în care Marian Oprea a revenit în concurs, la Grand Prix-ul Macedoniei, desfăşurat la Ohrid. A sărit 16,88 metri, nu foarte mult, dar a cîştigat. "Nu l-a durut nimic, i-au ieşit pragurile, s-a simţit grozav şi asta e important", a explicat Doina Anton, antrenoarea triplusaltistului. "A plouat, a fost frig, în jur de zece grade Celsius, şi din cauza acestor condiţii mi-a fost un pic teamă, am fost mai precaut", a mărturisit Marian Oprea.

I-a trecut supărarea cauzată de refuzul organizatorilor din Qatar. "Am crezut că voi sări prima dată la Doha, săptămîna trecută, dar nu am avut loc acolo. Am fost dezamăgit, dar nu surprins. De doi ani eu nu mai am rezultate. Dar îmi doresc atît de mult să sar!", a explicat românul prezenţa sa la reuniunea din Macedonia.

Marian Oprea este conştient că în acest moment, în Europa, este eclipsat de trei sportivi: portughezul Nelson Evora, britanicul Phillips Idowu şi francezul Teddy Tamgho. "Totuşi, am abia 27 de ani şi în ciuda operaţiei suferite la genunchiul stîng, mulţi săritori continuă să cîştige medalii şi după 30 de ani, aşa cum a făcut-o Jonathan Edwards", a spus Oprea, care are în palmares un titlu de vicecampion olimpic (2004) şi două medalii de bronz, una mondială (2005) şi una europeană (2006).

Următoarea sa apariţie competiţională va fi ori la un concurs în Grecia, ori la Campionatele Internaţionale ale României, din 5 iunie, de la Constanţa. Obiectivul lui Oprea pentru acest an rămîne podiumul Europenelor de la Barcelona.

Invitat de onoare
Marian Oprea şi-a întrerupt cantonamentul din Grecia şi a revenit în ţară pentru două zile. Motivul: a fost invitat de onoare la nunta Adinei Anton, fata antrenoarei sale şi campioană mondială de juniori în 2002 în proba de lungime. El s-a întors la Atena ieri.

17,47 metri este cea mai bună săritură din 2010 şi îi aparţine cubanezului Alexis Copello, la Doha

17,81 metri este recordul personal al lui Oprea, realizat în 2005, la Lausanne

Operat în Finlanda
După un an în care a încercat diverse tratamente, Marian Oprea a luat decizia să se opereze la genunchiul stîng în noiembrie 2008. Intervenţia chirurgicală a fost făcută la o clinică din Turku, Finlanda. Triplisaltistul a încercat să revină în competiţii în sezonul de iarnă 2010, dar o infecţie în organism l-a ţinut departe de groapa cu nisip.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  26 Mai 2010, 15:30

Daca accesai site-ul IAAF vedeai ca performanta anului pe 2010 este de 17.63 m si apartine lui Teddy Tamgho.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează