SPORTURI  »  ATLETISM  »  INTERNAȚIONALELE ROMÂNIEI

Performerii Internaționalelor României: Bianca Ghelber, Camelia Gal și Rareș Toader

Florentina Iușco a câștigat două titluri la Internaționalele României FOTO FR Atletism
Florentina Iușco a câștigat două titluri la Internaționalele României FOTO FR Atletism

Articol de - Publicat luni, 24 august 2020 13:54 / Actualizat luni, 24 august 2020 14:14

Aruncătorii Bianca Ghelber și Rareș Toader și alergătoarea de 400 metri Camelia Gal au obținut cel mai bun punctaj la ediția a 65-a a concursului desfășurat la Cluj Napoca

Internaționalele de atletism ale României, disputate în week-end pe Cluj Arena, nu au mai avut aceeași participare ca în anii precedenți din cauza pandemiei. Florentina Iuşco (LPS Cetate Deva) a fost singura atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo care a concurat în acest weekend la Cluj. Ea s-a impus atât la săritura în lungime, cu 6,43 metri, cât şi la triplusalt (13,66 metri).

Cel mai bun punctaj conform performanțelor obținute a fost realizat însă de Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului. Fosta campioană mondială de junioare a avut o încercare de 72,09 metri. Sportiva legitimată la SCM Bacău/CSA Steaua Bucureşti a totalizat 1.127 puncte. Camelia Gal (CSU Cluj-Napoca), câștigătoarea de la 400 de metri plat (52,01 secunde) a avut cu un singur punct mai puțin, iar al treilea a fost tot un sportiv de la probele tehnice: Rareș Toader (CSM Ploieşti). Aruncătorul de greutate a reușit o performanță de 19,71 metri, cu care a adunat 1.103 puncte.

Performerii Internaționalelor României: Bianca Ghelber, Camelia Gal și Rareș Toader
Camelia Gal, performera de la 400 de metri plat FOTO FR Atletism

Trofee individuale

Mihai Donisan (Dinamo) s-a impus clar în proba de săritură în înălţime, cu 2,10 metri, primind din partea lui Doru Soter, fiul regretaţilor Iolanda Balaş Soter şi Ioan Soter, trofeul memorial ''Ioan Soter''. La doar 18 ani, Andreea Iuliana Lungu (CSS Constantin Istrati Câmpina) a obţinut victoria în proba de aruncare a discului, cu 45,79 metri, primind şi trofeul memorial ''Lia Manoliu'', oferit de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Cristiana Daniela Bălan (CS Athletics Timişoara) a câştigat proba de 800 m, cu timpul de 2:07,44, adjudecându-şi şi trofeul memorial ''Maria Cioncan''

Performerii Internaționalelor României: Bianca Ghelber, Camelia Gal și Rareș Toader
Mihai Donișan nu are rival la săritura în înălțime FOTO FR Atletism

Locul 4 în Diamond League

Alina Rotaru s-a clasat pe locul al patrulea în proba de săritură în lungime, duminică, la reuniunea internaţională de la Stockholm, etapa a patra a circuitului Diamond League. Sportiva de la CSM București a obținut o performanță de 6,59 metri, fiind depăşită de Marina Beh-Romanciuk (Ucraina), 6,85 metri, de Caterine Ibarguen (Columbia), 6,61 metri, și de Khaddi Sagnia (Suedia), 6,83 metri. Concursul s-a desfăşurat după un nou regulament. Toate sportivele au efectuat cinci sărituri, iar atletele cu cele mai bune trei performanţe au efectuat o încercare suplimentară, care a stabilit poziţiile de pe podium. În proba masculină de aruncare a discului, Alin Firfirică s-a clasat pe locul 7, cu 61,14 metri. Victoria a revenit suedezului Daniel Staahl, cu 69,17 metri.

Playtech: Fiica lui Pep Guardiola, apariție INCENDIARĂ la Ibiza! 'Slipul este CAM MIC'! Imagini de senzaţie cu Maria


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează