SPORTURI  »  ATLETISM  »  SALĂ

Peştera de ieri, sala de astăzi » Cei mai buni atleţi români au inaugurat sala refăcută de la Complexul Sportiv "Lia Manoliu"

Atleţii au inaugurat la Campionatele Naţionale noua pistă de culoare albastră Foto: Raed Krishan +1   FOTO
Atleţii au inaugurat la Campionatele Naţionale noua pistă de culoare albastră Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 16 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 15 februarie 2015 21:52

Campionatele Naţionale indoor s-au desfăşurat într-o sală nouă, refăcută complet, dar performanţele atleţilor au lipsit cu desăvîrşire


Aspectul de peşteră al sălii de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu" a ajuns să fie doar o amintire. Adio, pereţi mîncaţi de igrasie şi de infiltraţiile de apă de pe la ferestre, adio, pistă murdară şi pătată de apa ce curgea din tavan, adio, mizerie şi miros de mucegai! Arena cu pistă circulară, care a fost dată în folosinţă în 1964 şi care a cunoscut în ultimii ani un proces de degradare continuă, a fost renovată complet de Ministerul Tineretului şi Sportului în doar două luni şi jumătate. Iar cei mai buni atleţi din ţară au inaugurat-o sîmbătă cu ocazia Campionatului Naţional indoor.

Sala de acum nu mai are nimic din cea veche. Pista nouă e de culoare albastră, precum cea din arenele de la Istanbul şi Madrid, clădirea a fost reabilitată termic, au fost refăcute instalaţiile electrice şi sanitare, pereţii au fost zugrăviţi în alb, iar micile tribune de pe margine au devenit din nou neîncăpătoare pentru spectatori.

Sportivii s-au declarat mulţumiţi de noua sală, dar în cele două zile de concurs nici unul nu a reuşit să doboare un record naţional. Marian Oprea nu a trecut de pragul de 17 metri (16,47 m), iar Andreea Ogrăzeanu a pierdut pentru prima dată titlul naţional la 60 m. Sprintera a fost depăşită de Florentina Marincu, marea speranţă a României la lungime.


Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
olimpia.matei
olimpia.matei  •  17 Februarie 2015, 09:13
Postat de red77 pe 16 Februarie 2015, 09:25

o speranta la saritura in lungime a depasit la sprint campioana la 60 m ? deci n-ar fi o mare surpriza ca la saritura in inaltime sa castige una de la aruncarea ciocanului iar la aruncarea greutatii una de la maraton ca tot au vreo 40 de kg :)))))))))

Oameni buni documentati-va! Saritorii in lungime lucreaza mult la viteza si sprintul este esential .Florentina Marincu este multipla campioana la lungime si faptul ca acum a castigat proba de 60 m plat arata calitatile deosebite pe care le are.Alina Rotaru multipla campioana la lungime si ea , a castigat de multe ori probele de sprint .

romanian_adventure
romanian_adventure  •  16 Februarie 2015, 13:03

Va asteptam si la alt gen de sporturi. www.romanianadventure.com

cristinaco71
cristinaco71  •  16 Februarie 2015, 11:44

Sala arata FANTASTIC! Ce se aude de patinoar????

Vezi toate comentariile (6)
Comentează