SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Președintele FR de Atletism îl acuză pe fostul doctor al lotului în cazul Lavric: ”Nu ea e vinovată, ci cine i-a prescris medicamentul!”

Lavric riscă între 2 și 4 ani de suspendare
Lavric riscă între 2 și 4 ani de suspendare

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2016 00:00

Președintele FR de Atletism, Sandu Ion, îl acuză pe fostul doctor al lotului, Vasile Oșean, cel care i-a recomandat Meldonium atletei.

Președintele Federației de atletism, Sandu Ion, a discutat ieri și cu Mirela Lavric, și cu antrenoarea acesteia, Viorica Pintilie. "Sportiva mi-a recunoscut că a luat Meldonium, dar mi-a spus că nu acum, ci în decembrie anul trecut", a declarat șeful FRA.

Federația a primit luni o înștiințare de la Federația Internațională ( IAAF), conform căreia Lavric a fost testată pozitiv de către laboratorul acreditat al WADA din Salt Lake City cu ocazia Campionatelor Mondiale de sală de la Portland (SUA).

Lavric a făcut parte din ștafeta de 4x400 de metri care a câștigat medalia de bronz la Mondialele de la Portland.

"Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat, pentru că noi am făcut și alte teste în acest an. Inclusiv IAAF a testat atleți români, pe Lavric, pe Răzor, nu mai știu care au mai fost. Și nu a ieșit nimic. Că doar nu eram nebuni să mergem acolo cu sportivi dopați", a subliniat președintele FRA.

Vina pe doctorul personal

Sandu Ion îl acuză direct pe doctorul personal al sportivei, Vasile Oșean. "Federația a întrerupt orice legătură cu el după ce în 2013, la Universiada de vară de la Kazan, Roxana Bârcă a fost depistată pozitiv, sportivei fiindu-i retrasă atunci medalia de aur obținută la 5.000 de metri!", a spus Ion.

"Sportiva e foarte supărată, disperată aș putea spune. E un copil, la urma-urmei. Eu îi acuz pe cei care i-au recomandat medicamentul. Și i l-au și procurat, pentru că în România nu se găsește", a adăugat oficialul.

Mirela Lavric a stat de vorbă ieri și cu specialiștii ANAD și a dat explicații asupra medicamentației pe care a luat-o. "Până la soluționarea definitivă a cazului, atleta Mirela Lavric, precum și antrenoarea vor fi suspendate provizoriu", a spus Sandu.

Îi ia banii?

După Mondialele de sală de la Portland, președintele Sandu Ion i-a premiat pe medaliați din venituri extrabugetare. Ștafeta de 4x400 de metri, în componența Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor, care a cucerit bronzul, va trebui acum să returneze acei bani?

"E prea devreme să discutăm despre asta. Haideți să vedem ce se va întâmpla. Există prezumția de nevinovăție. Dacă sportiva va fi suspendată definitiv, atunci vom vedea. Așteptăm mai întâi deciziile WADA și IAAF", a spus Sandu.

"Eu i-am recomandat Meldonium în 2012, dar nu mai ştiu ce indicaţii medicale a avut ulterior, întrucât din 2014 eu nu mai sunt medicul loturilor de atletism"
Vasile Oșean, fost doctor al loturilor naționale de atletism

Citește și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează