SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE ATLETISM

Prima zi, prima finală! » Ancuţa Bobocel s-a calificat în ultimul act în proba de 3.000 de metri obstacole

Ancuţa Bobocel a condus cursa pînă la 1.000 de metri // Foto: Cristi Preda (Moscova)
Ancuţa Bobocel a condus cursa pînă la 1.000 de metri // Foto: Cristi Preda (Moscova)

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 10 august 2013 23:38

Trei români au concurat ieri, în prima zi la Campionatele Mondiale de la Moscova. La 3.000 de metri obstacole, Ancuţa Bobocel a reuşit calificarea în finală.

Românca a început tare în seria a doua, a condus pînă la 1.000 de metri, după care a cedat, terminînd pe locul 6. Deşi primele cinci din fiecare serie obţineau calificarea directă în finală, Bobocel a acces în ultimul act la contratimp.

Şi Bianca Răzor, atleta de la 400 de metri, şi-a îndeplinit obiectivul în ziua de debut, la Moscova, calificîndu-se în semifinale. Bianca s-a clasat pe locul 4 în seria a patra, reuşind cel mai bun timp al său din carieră: 51,51 secunde şi al 13-lea timp la general.

Ultimul concurs la al 10-lea Mondial
La 42 de ani, Nicoleta Grasu a apărut, probabil, ieri, pentru ultima dată la un concurs oficial. Vicecampioana mondială din 2001, de trei ori medaliată cu bronz în 1999, 2007 şi 2009, Nicoleta nu a mai reuşit să se califice în finală.

Aflată la al zecelea Mondial consecutiv, record absolut pentru atletismul românesc, Grasu a reuşit doar 56,31 metri, terminînd pe locul 22 la general. Primele 12 sportive s-au calificat în finală.

Primele medalii pentru favoriţi
Edna Kiplagat a cîştigat, ieri, pentru a doua oară consecutiv titlul mondial la maraton, impunîndu-se la Moscova, după ce o făcuse şi acum doi ani la Daegu (Coreea de Sud).

Kiplagat a încheiat proba în două ore, 25 de minute şi 44 de secunde, fiind urmată de italianca Valeria Straneo (2.25:58) şi de japoneza Kayoko Fukushi (2.27:45).

A doua medalie a primei zile, la 10.000 de metri masculin, a fost cucerită de marele favorit, campionul olimpic, Mohamed Farah. Britanicul i-a devansat pe Ibrahim Jeilan (Etiopia) şi pe Paul Tanui (Kenia).

Bolt la ralanti
Starul numărul 1 al Campionatelor Mondiale de la Moscova, jamaicanul Usain Bolt, şi-a făcut ieri pentru prima dată apariţia pe stadionul Lujniki. A luat startul în seria a şaptea de la 100 de metri. A cîştigat fără să forţeze absolut deloc, oprindu-se pe linia de sosire.

Timpul nici nu a mai contat: 10,07 secunde. Finala de la 100 de metri va fi azi, de la ora 19:50 (direct Eurosport), cu Bolt în postură de mare favorit, mai ales că principalii săi rivali, Asafa Powell şi Tyson Gay, nu vor putea participa, fiind depistaţi pozitiv. La ediţia precedentă a CM, Bolt a fost însă descalificat la 100 de metri, după ce a "furat" startul.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close