SPORTURI  »  ATLETISM  »  PROCES

Procesul care interesează o lume » Judecata lui Oscar Pistorius a fost transmisă pe tot globul

Articol de - Publicat marti, 04 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 martie 2014 19:27

Oscar Pistorius a pledat ieri nevinovat la toate acuzaţiile care i s-au adus, dar mai ales la cea în care este învinuit că şi-a ucis prietena cu premeditare. Postul american CNN a transmis pe tot parcursul zilei de ieri imagini de la proces.

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a ajuns ieri în faţa Justiţiei din Africa de Sud pentru a se stabili dacă a ucis-o cu premeditare pe prietena sa Reeva Steenkamp pe 14 februarie 2013. A intrat pe uşa din spate pentru a evita mulţimea de jurnalişti veniţi din toate colţurile lumii pentru a relata despre evenimentul de la Pretoria.

În prima zi a procesului, el a pledat nevinovat şi a fost audiat un singur martor, Michelle Burger, o vecină a atletului. Aceasta a spus că în noaptea în care a murit Reeva a auzit ţipete îngrozitoare din casa lui Pistorius şi patru focuri de armă. "Ceva teribil se întîmpla în acea casă. Strigătele ei erau disperate", a spus Michelle Burger. Ea a adăugat că l-a auzit şi pe Pistorius strigînd după ajutor. Audierile martorilor vor continua şi mîine. Se pare că procesul va dura aproape trei săptămîni.

Ieri, în sala Tribunalului din Pretoria a fost prezentă şi mama Reevei. Dacă este găsit vinovat de crimă cu premeditare, el ar putea primi închisoare pe viaţă sau cel puţin 25 de ani de detenţie. Dacă nu, cel mai mult ar putea primi 15 ani de închisoare.

Relaţie nouă
Cu două zile înainte de începerea procesului, ziarul britanic Daily Mail a scris că Oscat Pistorius se întîlneşte cu Leah Skye Malan, o tînără studentă în vîrstă de 19 ani. Cei doi s-au cunoscut anul trecut în decembrie, cînd Pistorius a fost într-o vacanţă în Mozambic.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează