SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Pursînge portocaliu » Dafne Schippers s-a impus într-o cursă dominată de jucătoarele de culoare

Dafne Schippers trece prima linia de sosire
la 200 de metri
Dafne Schippers trece prima linia de sosire la 200 de metri

Articol de - Publicat sambata, 29 august 2015 00:00

Olandeza Dafne Schippers s-a impus ieri în proba de 200 metri la Campionatele Mondiale de la Beijing, doborînd și recordul competiției, care data din 19871 În ultimii zece ani în această probă s-au impus numai atlete de culoare.

21,63 secunde de efort, de adrenalină, de concentrare. De atît a avut nevoie olandeza Dafne Schippers pentru a parcurge cei 200 de metri ai probei. Secunde în care spectatorii din “Cuibul de pasăre” și-au ţinut respiraţia pentru o cursă pasionantă și în care fosta heptatlonistă le-a învins pe jamaicancele Elaine Thompson și Veronica Campbell-Brown.

A fost un finiș la limită, așa cum se întîmplă de multe ori în aceste curse. Într-o probă dominată în ultimii ani de atlete de culoare, Dafne a reușit să impresioneze. Ea și-a anunţat intenţiile în proba de 100 m, cînd s-a clasat pe poziţia a doua.

Olandeza s-a hotărît abia anul trecut să se axeze pe probele de sprint, după ce în 2013 a participat la CM de la Moscova la heptatlon și a cucerit bronzul.

Timpul în care a alergat atleta în vîrstă de 23 de ani e al patrulea din toate timpurile, după cele reușite de Florence Griffith-Joyner, 21,34 și 21,56, realizate în 1988, și de Marion Jones, 21,62, în 1998.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează