SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Razbunarea copiilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iulie 2007 00:00

Bianca Perie abia a implinit pe 1 iunie virsta de 17 ani, iar Angela Morosanu va serba 21 de ani peste doua saptamini. Bianca a cucerit ieri al 3-lea titlu mondial la juniori in proba de aruncare a ciocanului in cadrul concursului de la Ostrava, iar Angela a devenit la Debrecen campioana europeana la tineret la 400 metri garduri.

Tinere si ambitioase, calitati rar intilnite in atletismul romanesc actual, care se sprijina pe umarul citorva sportivi celebri, dar aflati la apus de cariera. Nici una dintre ele nu se sfieste sa declare public ca obiectivul ei principal e Olimpiada de la Beijing, din 2008, Angela visind chiar la podium. "Medalia olimpica e foarte importanta si foarte greu de obtinut", a declarat Morosanu. La Debrecen a fost cea mai iute dintre participantele la 400 m garduri. In serii s-a calificat cu cel mai bun timp (56,55), iar in finala a reusit sa imbunatateasca recordul concursului (54,50).

In timpul pregatirilor pentru acest sezon, Bianca a spus ca nu-i e frica de concursurile de seniori. "Nu am ce sa mai demonstrez in concursurile rezervate virstei mele, pentru ca sportivele sint net inferioare mie". La Ostrava, Perie si-a dominat clar adversarele, cistigind la o diferenta de peste 8 metri fata de urmatoarea clasata. Romanca a aruncat 64,61 metri, record de concurs, in timp ce grecoaica Adriana Papadopoulou-Fatala a reusit abia 56,32 m. Ea are toate sansele sa-si incerce puterile alaturi de senioare la Campionatele Mondiale de la Osaka, din august. Angela Morosanu se numara deja printre favoritele la podium la 400 m garduri.

Linga podium
Mihai Grasu (20 de ani) a terminat pe locul 5 finala la aruncarea discului din cadrul Campionatelor Europene de tineret, desfasurata la Debrecen. Romanul, nepotul discobolilor Costel si Nicoleta Grasu, a reusit trei incercari din sase, prima aruncare raminind si cea mai buna: 56,71 m. Proba a fost cistigata de Martin Wierig (Ger, 61,10 m).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează