SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

România ar putea organiza primul Campionat European de atletism din istorie!

Balcaniada de la Cluj
Balcaniada de la Cluj

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 iulie 2019 17:36

Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, s-a întâlnit la Gavle (Suedia), cu oficialii forului continental, pentru a discuta despre o posibilă organizare a Campionatului European de juniori sub 20 ani din 2023 în România.

Orașul care ar putea găzdui un eveniment de o asemenea anvergură este Clujul, în anul în care Federația Românâ de Atletism va celebra 111 ani de la înființare.

„Am avut o prezentare a facilităților din Cluj, am avut alături de noi și un reprezentant al consiliului local. Ne dorim să facem din capitala Transilvaniei un pol al atletismului european. Avem mult de muncă, e însă un proiect frumos și până pe 30 septembrie trebuie să ne depunem oficial candidatura și garanțiile de rigoare. În 2020 se va alege orașul organizator, momentan sunt șase țări care și-au arătat interesul. Avem șanse reale, ceea ce ar însemna să fim în premieră la masa organizatorilor de competiții majore.

Probabil vor fi spre 2000 de atleți la Cluj. Ne dorim să organizăm și alte evenimente de top, un European de tineret și poate mai sus, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas și creată întâi o cultură pentru atletism la Cluj și în România, iar oamenii să vină la show pe stadion”, a spus Florin Florea, președintele FR Atletism, după întâlnirea cu oficialii EAA.

Încurajări de la președintele executiv al forului balcanic

Dobromir Karamarinov, prim vicepreședinte al EAA (European Athletic Association), a fost prezent la Balcaniada de juniori de luna aceasta și s-a declarat încântat de ceea ce a văzut la Cluj. 

„România este una dintre cele mai importante federații din cadrul forului balcanic. Există tradiție și numeroși campioni de talie mondială de-a lungul istoriei. Mi-a plăcut ce am văzut la Cluj, a fost un eveniment bine organizat și pentru noi e important să dăm șansa tinerilor să capete experiență. Există ambiții de organizare și a unei Balcaniade de seniori la Cluj, cred că arena și orașul îndeplinesc condițiile necesare” Dobromir Karamarinov, prim vicepreședinte al EAA (European Athletic Association)

Evenimente sportive majore organizate la Cluj:

  • Grupă de la Eurobasket 2017
  • Campionatul European de gimnastică artistică 2017
  • Campionatul European tenis de masă juniori și tineret 2018
  • Meciuri Fed Cup și Cupa Davis
  • Meciuri ale naționalelor de handbal&fotbal
  • Sports Festival 2018 și 2019
  • Transilvania Rally
  • Cupa Campionilor pe echipe la judo (noiembrie 2019)
  • Campionatul European tenis de masă pe echipe 2021
  • Grupă de la Campionatul European volei feminin 2021

VEZI ȘI:

SIMONA HALEP E CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON // Serena Williams, reverență supremă în fața Simonei: „Trebuie doar să îți scoți pălăria în fața ei! A fost de necrezut cum a jucat”

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează