Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 15:32 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 16:54

Atletul jamaican Ronald Levy (31 de ani), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2021 la proba de 110 metri garduri, a fost prins dopat, în urma unui control efectuat în țara natală la începutul lunii octombrie. 

La începutul lunii trecute, Ronald Levy a fost supus unui control antidoping în Kingston, capitala Jamaicăi. În proba A a fost găsită o substanță interzisă, scriu cei de la AP News. 

Claudiu Niculescu, foarte aproape să revină în Superliga! Așteaptă să vadă rezultatul meciului de duminică
ANTRENOR
Claudiu Niculescu, foarte aproape să revină în Superliga! Așteaptă să vadă rezultatul meciului de duminică

Rezultatul testului i-a fost comunicat lui Ronald Levy vineri, 3 noiembrie. Între timp, el a anunțat că a solicitat și rezultatul probei B. 

Atletul jamaican Ronald Levy a fost prins dopat 

Ronald Levy a ținut să precizeze că a fost total surprins de rezultatul testului antidoping și că se va lupta pentru a demonstra că nu a luat intenționat vreo substanță interzisă. 

„Am fost prins dopat la începutul lunii trecute. Mă așteptam ca rezultatul să fie unul negativ, așa cum au fost cele ale celorlalte teste de-a lungul carierei. 

Am primit o scrisoare din partea Agenției Jamaicane Antidoping în care scria că am fost testat pozitiv la o substanță interzisă. Am decis, în consecință, să solicit și rezultatul probei B. 

Sunt total surprins de ceea ce se întâmplă, pentru că am respectat mereu lumea sportului și nu aș lua niciodată vreo substanță care să îmi creeze vreun avantaj. 

Intenționez să-mi apăr integritatea, pentru că sunt sigur că nu am încălcat sub nicio formă regulamentul”, a scris Ronald Levy, pe Instagram. 

3 medaliia câștigat Ronald Levy în carieră: bronzul la Jocurile Olimpice din 2021, aurul la Jocurile Commenwealth din 2018 și argintul la Continental Cup din Ostrava, din 2018. Toate au fost obținute la proba de 110 metri garduri

Citește și: 

România și-a aflat adversara din finala Campionatului Mondial din Minifotbal » Astăzi, „tricolorii” pot scrie istorie

Iga Swiatek, victorie convingătoare cu Ons Jabeur și parcurs perfect la Turneul Campioanelor! Cunoaștem semifinalele competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”