SPORTURI  »  ATLETISM  »  RUSIA

Sărutul de pe podium » Două componente ale ştafetei Rusiei de la 4x400 de metri au ajuns în centrul atenţiei lumii sportului

Articol de GSP - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 19 august 2013 21:49

Unii spun că gestul lor a fost ca un protest privind legile împotriva homosexualilor din Rusia. Alţii că a fost doar un mod de a sărbători, un sărut de felicitare.

Iulia Guşkina, Tatiana Firova, Ksenia Rîjova şi Antonina Krivoşapka au reuşit cursa perfectă în finala Campionatelor Mondiale de la Moscova, de la 4x400 de metri. Ştafeta Rusiei a depăşit-o pe cea din Statele Unite ale Americii, care pornea drept mare favorită. Un alt lucru a ieşit însă în evidenţă, imediat după victoria rusoaicelor.

Pe podium, la festivitatea de premiere, Tatiana Firova şi Ksenia Rîjova, atletele care au alergat pe culoarele doi, respectiv trei, s-au sărutat! Televiziunea rusă nu a surprins momentul, dar sînt poze care arată acest lucru!

Gest de felicitare sau de protest?
Imediat, sărutul celor două a devenit subiect de dezbatere. A fost ca un protest faţă de legea care interzice în Rusia "propaganda de relaţii netradiţionale faţă de minori".

Surse din tabăra rusă susţin însă că Tatiana Firova şi Ksenia Rîjova s-au sărutat doar pentru a se felicita şi nu a existat nici un mesaj politic voit.

Sărutul celor două rusoaice nu a fost singular pe podiumul de la festivitatea de premiere. Ele s-au pupat şi pe pistă, imediat după ce au aflat că au cîştigat aurul.

Oficialii ruşi afirmă şi faptul că pe podiumul de premiere, toate cele patru componente ale ştafetei se pupă între ele, în semn de felicitare. Numai Firova şi Rîjova îşi unesc însă buzele!

Isinbaieva e capul răutăţilor!
În timpul Campionatelor Mondiale de la Moscova, două atlete din Suedia, săritoarea în înălţime Emma Green Tregaro, medaliată cu bronz, şi sprintera Mao Hjelmer, şi-au vopsit unghiile în culorile curcubeului, în semn de sprijin faţă de homosexuali.

Vedeta delegaţiei Rusiei, Elena Isinbaieva, a reacţionat, condamnînd atît relaţiile homosexuale şi propaganda în favoarea acestora. "Dacă vom promova acest lucru pe străzi ne vom teme pentru naţiunea noastră şi nu vom mai fi normali. La noi, femeile trăiesc cu bărbaţii", a spus Isinbaieva, care ulterior a revenit însă asupra declaraţiilor şi a spus că a fost înţeleasă greşit.

"Am vrut să spun doar că trebuie să respectăm legile unei ţări unde sîntem oaspeţi. Respect opiniile colegilor mei şi vreau să-mi exprim opoziţia faţă de discriminarea homosexualilor", a revenit Isinbaieva.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
brancusi
brancusi  •  20 August 2013, 14:40
Postat de soriniz pe 20 August 2013, 13:53

La noi e traditional sa-ti pupi conducatorii in fund, oricat de dobitoc si jalnic ar fi el. In rest, de acord cu comentariul tau.

Am ras copios!Ma gandeam,in sensul direct al butadei tale, ce-am putea vedea pe la televiziuni daca diversele premieri ar fi facute de catre conducatori...

soriniz
soriniz  •  20 August 2013, 13:53
Postat de maistor_kokir pe 20 August 2013, 06:36

eu unul am vazut astfel de saruturi de mult timp la tv,de pilda intre gimanstii rusi acum 15 ,20 de ani (gimnasti nu gimnaste) ... tine de cultura rusa,pare-se ca e ceva similar cu pupatul pe obraz la noi ...

La noi e traditional sa-ti pupi conducatorii in fund, oricat de dobitoc si jalnic ar fi el. In rest, de acord cu comentariul tau.

plischi
plischi  •  20 August 2013, 06:40

ortodoxismul este religia care acuza relatiile homosexuale. ar fi interesant de aflat adevaratul motiv al acestei pozitii. nu ca m-ar interesa, sunt prea batran pentru altfel de relatii in afara celor pornite de la creier, partea cu inima n-are legatura, o pastrez pentru urmasii pe care-i am, iar mai jos... ce sa mai vorbim la 76 de ani?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează