SPORTURI  »  ATLETISM  »  DECIZIE

Sprinterul de aur și-a închis sezonul: „La revedere, 2023!” » Va lipsi la finala Diamond League

Noah Lyles în cursă la CM de la Budapesta Foto Imago
Noah Lyles în cursă la CM de la Budapesta Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 21:18 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 21:40

Noah Lyles, 26 de ani, triplu campion mondial la recent încheiata ediție de la Budapesta, a anunțat că nu va mai concura anul acesta, urmând să absenteze de la finala Diamond League, din 16-17 septembrie

La mai puțin de zece zile de când a reușit tridentul de aur mondial al sprintului – titlurile de la 100 m, 200 m și ștafeta de 4x100 m -, Noah Lyles a decis să pună lacăt peste sezonul 2023.

„Cu aceasta spun la revedere sezonului 2023!”, a notat americanul pe contul său de pe platforma X (fostul Twitter). În postare a inclus trei căsuțe bifate: „Cel mai rapid om din lume pe 100 m și 200 m”, „2 ani neînvins pe 200 m” și „3 x campion mondial”.

Cel mai recent reușise această triplă Usain Bolt în 2015, la ediția Campionatelor Mondiale disputată la Beijing, după ce bifase tripla scânteietoare și la Moscova 2013 și Berlin 2009. Alți atleți cu tridentul aurit sunt americanii Tyson Gay la Osaka 2007 și Maurice Greene la Sevilla 1999.

Noah Lyles nu va alerga acasă

Faptul că Lyles și-a închis sezonul înseamnă că nu va lua startul acasă, la finala Diamond League care se va desfășura pe 16 și 17 septembrie la Eugene.

Noah Lyles a mai fost prezent în competiție după Mondiale, impunându-se joi, 31 august, în proba sa favorită, 200 m, în cadrul meeting-ului Weltklasse Diamond League de la Zürich.

El conduce în clasamentul probei, cu trei victorii din tot atâtea apariții.

6 titluri mondialeare în palmares Noah Lyles, 3 la Budapesta 2023, unu la Eugene 2022 și două la Doha 2019

Circuitul Diamond League mai are două opriri până la finală, etapele de la Xiamen (China) – 2 septembrie, și Memorialul Van Damme de la Bruxelles, 8-9 septembrie.

La Mondiale el a câștigat proba de 200 m pentru a treia ediție la rând, demonstrând că este stăpânul distanței. Totuși, Lyles, 26 de ani, a abordat proba sa favorită într-o manieră diferită.

Știam că sunt mulți cei care veneau cu ideea de a-mi răpi această oportunitate și, sincer, au abilitățile să o facă, după ce s-a întâmplat la Tokyo", a punctat el, referindu-se la JO 2020, unde a sosit al treilea.

„Mi-am spus că nu trebuie să mai cred că «merit victoria». Trebuie să o obțin. Dacă am câștigat de două ori la rând nu înseamnă că îmi aparține", a conchis sprinterul multidecorat.

Noah Lyles în ultimul schimb al ștafetei de 4x100 m

Citește și: 

Ancuța Bodnar și Simona Radiș atacă din nou aurul mondial: „Nu avem presiune, promitem că vom fi serioase în continuare!”
CANOTAJ / CAMPIONATE MONDIALE
Ancuța Bodnar și Simona Radiș atacă din nou aurul mondial: „Nu avem presiune, promitem că vom fi serioase în continuare!”
Naționala masculină, prima victorie la Campionatul European! 3-2 dramatic contra Turciei
CAMPIONATUL EUROPEAN
Naționala masculină, prima victorie la Campionatul European! 3-2 dramatic contra Turciei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează