SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM / EUROPENE JUNIORI

Stelute

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2007 00:00

Mirela Lavric si Cristina Vasiloiu au adaugat ieri doua medalii de aur palmaresului Romaniei


Mirela Lavric s-a remarcat pe plan international saptamina trecuta, la Campionatele Mondiale de juniori II, cind a cucerit aurul la 800 m. Victoria de ieri, in aceeasi proba din cadrul campionatelor Europene juniori I, de la Hengelo, a venit ca o confirmare a performantei de la Ostrava. Romanca in virsta de 16 ani a trecut prima linia de finis cu timpul de 2:02,84, fiind urmata de britanica Emma Jackson (2:03,23) si de olandeza Machteld Mulder (2:03,72).

Cristina Vasiloiu (18 ani) nu avea pina acum in palmares nici o medalie, nici o reusita valoroasa. Dupa week-end-ul trecut a inceput insa sa conteze in probele de semifond, devenind dubla campioana europeana. Simbata a fost cea mai iute in cursa de 1.500 m, iar ieri s-a impus in cea de 3.000 m. In ambele intreceri, bronzul a revenit tot unei romance, Daniela Donisa.

Tot de ieri, atletismul romanesc a inceput sa conteze in viitor si pe bratele lui Adrian Pop, care a cucerit argintul la aruncarea ciocanului (70,80 m), dar si pe picioarele Cristinei Bujin, care a obtinut bronzul la triplusalt (13,57 m). Delegatia Romaniei se intoarce din Olanda cu 4 medalii de aur, doua de argint si 3 de bronz.

MEDALII CE 2007
aur Bianca Perie ciocan 
aur Cristina Vasiloiu 1.500 m
aur Cristina Vasiloiu 3.000 m
aur Mirela Lavric 800 m
argint Alexandru Ghinea 3.000 m obs
argint Adrian Pop ciocan
bronz Cristina Bujin triplusalt
bronz Daniela Donisa 1.500 m
bronz Daniela Donisa 3.000 m

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează