SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIAL AL FRANŢEI

Teddy Tamgho a stabilit un nou record mondial în sală la triplusalt

Articol de GSP - Publicat luni, 21 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 februarie 2011 16:59

Teddy Tamgho, campionul mondial în sală la triplusalt, a stabilit un nou record mondial la probei, în cadrul Campionatelor Naţionale ale Franţei.

Atletul din Hexagon a reuşit o săritură de 17,91 m, fiind cu un centimetru mai lungă decît precedentul său record care data din martie 2010, de la CM de la Doha. Francezul a ratat primele două sărituri, la a treia a ajuns pînă la 17,36 m, performanţa de 17,91 m reuşind-o din cea de-a patra încercare.

"Nu a fost o săritură perfectă, ştiu asta, mi-a spus şi antrenorul, dar sînt mulţumit de ceea ce am reuşit. Pot să fac mai mult de atît", a declarat Tamgho. Francezul este antrenat de cubanezul Ivan Pedroso, campion olimpic în 2000 şi de nouă ori campion mondial la săritura în lungime.

După cea de-a patra săritură, Teddy Tamgho a mai avut două încercări pe care le-a finalizat cu 17,59 m, respectiv 17,08 m.

17,74 m este cea mai bună săritură în sală a lui Marian Oprea
18,29 m este recordul mondial la triplusalt, în aer liber, care îi aparţine lui Jonathan Edwards

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează