SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Totul sau nimic

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2007 00:00

Desi nu e in lotul olimpic, Bogdan Tarus se antreneaza pentru Beijing 2008, unde vrea sa urce pe podium. Pentru Bogdan Tarus, ultimii trei ani nu au fost tocmai linistiti. In 2004, dupa Olimpiada de la Atena, s-a retras din activitatea sportiva pentru a deveni antrenor federal. Dupa un an la Federatia Romana de Atletism, si-a dat demisia de onoare, asumindu-si responsabilitatea in scandalul trimiterii la Balcaniada a unei sportive care nu avea dreptul sa participe.

Dupa o scurta pauza, a revenit la groapa de nisip si si-a reluat antrenamentele la clubul Dinamo. Acum se pregateste acasa, la Piatra Neamt. "Am renuntat la cantonamentele de la Poiana Brasov si de la Constanta si pina in decembrie ma antrenez aici", a marturisit ieri Bogdan Tarus. Dublul vicecampion european la saritura in lungime in 2000 si 2005 este pregatit de antrenorul Constantin Mihail, fostul director tehnic al FRA. "Colaborez cu unicul antrenor din viata mea si acesta este Titi Mihail", a precizat Bogdan.

Atunci cind a revenit la cariera de sportiv, Tarus si-a propus un singur obiectiv: Jocurile Olimpice din 2008. "Doar pentru Olimpiada de la Beijing m-am reapucat de atletism". A mai participat la ultimele trei editii ale JO, dar de data aceasta e diferit. "Acum ori merg si urc pe podium, ori nu merg deloc", a spus Bogdan. El simte ca pina acum nu a facut tot ceea ce ii statea in puteri. "Baremul A de participare este 8,20 metri, dar eu vreau sa sar la Beijing 8,50. Ori e alba, ori nu te mai duci".

Anul acesta a participat la o singura competitie, Campionatele Nationale, unde a cucerit medalia de argint. "Am vrut sa merg si la Mondiale, dar mai aveam doua saptamini pentru a indeplini baremul, asa ca mi-am indreptat atentia catre Olimpiada", a precizat saritorul. Se va intoarce in decembrie la Bucuresti, pentru sezonul de sala, si se va pregati aici pina in primavara lui 2008.

Lucreaza cu voleibaliste
Bogdan Tarus mai are o preocupare la Piatra-Neamt. De citeva saptamini se ocupa de pregatirea fizica a fetelor din echipa de volei VCM Unic Piatra Neamt. "In timpul liber le ajut pe fete si pe antrenor. Pentru mine este o provocare pentru ca imi verific cunostintele. Sint oameni de incredere, deschisi si binevoitori si fac ceea ce le spun. Nu lucram cu jumatati de masura".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează