SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Trei campioane, concurs de săritură cu prăjina, la distanță

Katerina Stefanidi (Grecia)
Katerina Stefanidi (Grecia)

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 13:18

Katerina Stefanidi (Grecia), Katie Nageotte (SUA) și Alysha Newman (Canada) se vor întrece la o reuniune transmisă în direct de World Athletics

Campionul olimpic francez Renaud Lavillenie, recordmanul mondial suedez Armand Duplantis, şi campionul mondial american Sam Kendricks au deschis seria concursurilor atletice de la distanță. Cei trei săritori cu prăjina au concurat pe 3 mai, fiecare în propria locație. Obiectivul era acela de a sări peste ștacheta ridicată la 5 metri, de cât mai multe ori în 30 de minute. Lavillenie şi Duplantis au reușit câte 36 de sărituri valabile, iar Kendricks doar 26.

Acum e rândul fetelor

Sâmbătă, 16 mai, e rândul a trei dintre cele mai bune "prăjiniste" din lume să se întreacă. Campioana olimpică Katerina Stefanidi o va face de la Atena, americanca Katie Nageotte se va afla la Marietta, în statul Georgia, în timp ce canadianca Alysha Newman va sări la baza sa din Bolton (Ontario). Concursul va fi televizat pe siteul World Athletics. Ștacheta fetelor va fi ridicată la 4 metri.

Trei campioane, concurs de săritură cu prăjina, la distanță

Katie Nageotte (SUA)

Recordurile personale

Katerina Stefanidi (30 de ani) este campioana olimpică de la Rio de Janeiro. Ea are un record personal de 4,91 metri. Katie Nageotte (28 de ani) este vicecampioană la Jocurile Panamericane în 2019 și are un personal best tot de 4,91 metri. Alysha Newman (25 de ani) este medaliata cu bronz la Jocurile Panamericane în 2019 și campioana Commonwealth în 2018. Recordul ei personal este de 4,82 metri.

Trei campioane, concurs de săritură cu prăjina, la distanță

Alysha Newman (Canada)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează