SPORTURI  »  ATLETISM  »  RUN

Ultra run în Bărăgan » 659 de români au participat la o cursă dedicată celor ce suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale

Concurenţi din handbal şi baschet: Bogdan Voina şi Virgil Stănescu (în centru)
Concurenţi din handbal şi baschet: Bogdan Voina şi Virgil Stănescu (în centru)

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 00:33

Întrecerea originală, fără finiş, a început concomitent în 35 de ţări de pe cinci continente: cîştigătorul din România, Eugen Şorop, 58,86 kilometri, a prins top 20 mondial!

În timp ce Autostrada Soarelui era plină de turiştii care reveneau după primul weekend petrecut la mare în 2014, vechiul drum spre litoral era la fel de viu. Însă în sens invers! Ieri, la prînz, 659 de oameni au plecat pe traseul Bucureşti - Feteşti într-o cursă inedită, fără finiş, denumită "Wings for Life".

Alergătorii ieşeau din cursă dacă erau prinşi din urmă de o maşină, care accelera constant pe măsura trecerii timpului. N-a fost un eveniment naţional, ci global, ţinut în 35 de ţări de pe cinci continente, din Canada în Australia şi din Georgia în Noua Zeelandă.

Cîştigător din satul Constantinei Diţă!
Dedicată strîngerii de fonduri pentru suferinzii de afecţiuni ale coloanei vertebrale, cursa a atras şi vedete din sport ori showbiz. Ultramaratoniştii Andrei Roşu sau Toma Coconea, Alin Petrache, preşedinte FR Rugby, sau baschetbalistul Virgil Stănescu au parcurs între 11 şi 40 kilometri.

Cîştigătorul a venit din satul Constantinei Diţă, Turburea - Gorj, Eugen Şorop. De două ori vicecampion naţional la maraton, bărbatul a fost ajuns din urmă de maşină după 4 ore şi 3 minute. Aproape 59 de kilometri!

34 de mii de participanţi au contat în clasamentul global

78,58 kilometri a parcurs numărul unu global, etiopianul Lemawork Ketema, care a participat în cursa austriacă

"Weekendul trecut cîştigasem bronzul la Balcaniada de la Belgrad. Mă bucură victoria, mai ales că timpul de recuperare a fost scurt" (Liliana Danci, cîştigătoare feminin)

Cîştigătorii probelor la masculin şi feminin
Nume: Kilometri parcurşi - Timp
Eugen Şorop: 58,86 - 4 ore, 3 minute
Liliana Danci: 39,03 - 2 ore, 58 minute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează