ATLETISM    •   EVENIMENT

Un nou început » Nicoleta Grasu s-a retras din activitatea sportivă în cadrul Galei Atletismului

Soţii Nicoleta şi Costel Grasu vor fi antrenori colegi la clubul Dinamo // Foto: Cristi Preda

Soţii Nicoleta şi Costel Grasu vor fi antrenori colegi la clubul Dinamo // Foto: Cristi Preda

Articol de — Mirela Neag Joi, 12 Decembrie 2013

După 20 de ani în elita mondială, aruncătoarea de disc va trece la antrenorat în cadrul clubului pe care l-a reprezentat ca sportivă, Dinamo Bucureşti.N-a plîns ca la Londra 2012, cînd şi-a luat adio de la Jocurile Olimpice, a 6-a ediţie la care a participat în cei peste 20 de ani de carieră sportivă. Ieri, Nicoleta Grasu a fost numai un zîmbet. Emoţiile s-au diluat pe parcursul anului ce tocmai se încheie. La 42 de ani, atleta şi-a anunţat într-un cadru festiv retragerea din activitatea sportivă, la Gala Atletismului Românesc 2013.

"E o mulţumire pentru mine că mă retrag alături de familia atletismului românesc. Mai puteam să mă duc la antrenamente şi la concursuri, am rămas cea mai bună în ţară, dar am zis că e totuşi momentul să mă retrag. Nu regret nimic, sînt fericită la cîte medalii am adus. Poate că am şi greşit cîteodată că nu au fost mai multe sau nu am avut experienţa necesară", a vorbit pe scenă cea care a rezistat două decenii în elita mondială în proba de aruncare a discului. A arătat ca un om fericit. "Sînt mîndră de toate medaliile, dar medalia mea specială e copilul meu", a spus ea.

Nicoleta Grasu aşteaptă acum o recunoaştere şi din partea clubului pe care l-a reprezentat în tot acest timp, Dinamo. Şi anume, un post de antrenor. "Fiecare antrenor îşi doreşte ca sportivul său să fie cît mai bun. Acum sper să fiu cît mai curînd colegă cu soţul meu la Dinamo. Să trec de pe statul de plată de sportiv pe cel de antrenor şi ne vom bate de la egal la egal, dar tot el va fi şeful, ca şi în familie", a declarat sportiva.

Oprea, cel mai bun
FRA a decernat ieri trofeul Atletul anului 2013 triplusaltistului Marian Oprea, care a ocupat locul 6 la Campionatele Mondiale de la Moscova. Locul doi a revenit ştafetei feminine de 4x400 m, compusă din Bianca Răzor, Mirela Lavric, Sanda Belgyan, Adelina Pastor, Alina Panainte, pentru locul 7 la CM. Ierarhia anului continuă cu Florentina Marincu, care a obţinut două medalii de aur, lungime şi triplusalt, la CM de cadeţi.

CV - Nicoleta Grasu:
- născută 11 septembrie 1971
- argint la CM 2007
- bronz la CM 1999, 2001, 2007
- argint la CE 2010
- bronz la CE 1998, 2006
- 33 de titluri naţionale

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

dash.berlin  •  08 Ianuarie 2014, 10:34

o mare sportiva ...

ovidiu_3003  •  12 Decembrie 2013, 10:18

Da de bombonele nu ne spui nimic ?/

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase
Agenda
16:00
Tenis, ATP • Digi 2

Turneul Campionilor

19:00
Baschet M • Digi 3

CSM CSU Oradea - ZZ Leiden

19:45
Handbal M • Digi 4, Telekom 1

Flensburg - PSG

21:45
Handbal M • Telekom 1

Montpellier - Rhein Neckar

Program TV complet