SPORTURI  »  ATLETISM  »  POVESTE

VIDEO Superb! Lecția celei mai vârstnice campioane din România: "Mi-a zis mergi, și mergi, și mergi. Când cazi, înseamnă că ai ajuns"

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2017 19:12

La 90 de ani, Elena Pagu este campioană mondială în proba de 3.000 metri, la categoria ei de vârstă, după Mondialul de Marş Sportiv din Coreea de Sud.

Atleta a reușit să doboare și un record mondial în martie, iar anul trecut, în Australia, a câștigat titlul la 5.000 de metri la Campionatul Mondial pentru Vârstnici.

Ieri, la gala Valori de România, Elena Pagu a fost una dintre personalitățile premiate de Revista Biz și a avut un discurs plin de tâlc.

Aceasta a povestit un moment din tinerețea petrecută la Satu Mare, în care era asistentă de ocrotire și făcea un drum lung până la Râtu Mare, lângă oraș.

"Era drumul lung, doctorul mă lua pe cadrul bicicletei și mă ducea acolo. La un moment dat, doctorul mi-a spus «Nu te mai iau, părul tău mă gâdilă la nas și nu vreau să te mai duc acolo».

Bine. Eu mă uitam la roata bicicletei și nu știam niciun punct de reper să ajung la Râtu Mare. Vă dau un exemplu de cât erau drumurile de lungi.

Și îi spun doctorului «Cum ajung?! Dă-mi un punct de reper!». Mi-a răspuns: «Mergi pe Calea Carei și mergi, și mergi, și mergi. Și când cazi jos, ai ajuns!»", a rememorat Pagu.

Apoi a conchis: "Cam așa s-a desfășurat toată activitatea mea. Cu drumuri lungi. Și vă recomand: să-ți pui o haină lejeră, să ieși și să faci mișcare!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează