SPORTURI  »  ATLETISM  »  JO 2016

Vrea la Olimpiadă! Caster Semenya nu renunță la atletism: ”Vreau să devin campioană olimpică”

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2015 00:00

Caster Semenya spune că nu are de gînd să renunţe la alergare, în ciuda pauzei de doi ani şi a dubiilor cu privire la identitatea sa sexuală.

Caster Semenya, fosta campioană mondială la 800 de metri în 2009, care, la 18 ani, a fost supusă unor teste care să dovedească faptul că este femeie, a declarat că nu ar fi supravieţuit fără ajutorul familiei.

Acum în vîrstă de 24 de ani, ea a impresionat la vremea respectivă prin masa musculara neobişnuită pentru o fată şi prin îmbunătăţirea rapidă a rezultatelor de pe pistă. Dar tot aceste caracteristici au dus la suspiciunile potrivit cărora Caster nu ar fi femeie, ci bărbat. Poate chiar un bărbat dopat.

Semenya s-a supus testelor IAAF, care au dovedit că este femeie, dar care au spus-o unor umilinţe teribile şi unei expuneri nedorite.

Accidentată la genunchi

"Am fost campioană mondială, dar nu m-am putut bucura de acest titlu. Mi-a făcut mai mult rău decît bine", a declarat sud-africanca. "Nu vreau decît să mă concentrez asupra viitorului, trecutul nu mai contează".

În ultimii doi ani, Caster Semenya s-a luptat cu o accidentare urîtă la genunchi, dar acum este hotărîtă să revină la Olimpiada de la Rio, din 2016. "Alergarea este viaţa mea. Nu m-am gîndit niciodată să mă retrag, în ciuda umilinţelor şi jignirilor cu care a trebuit să mă lupt", spune atleta, care la JO de la Londra a cîştigat medalia de argint.

"Vreau să devin campioană olimpică, mondială şi deţinătoare de record mondial. Nu mă pot opri din alergat pentri că oamenii sînt răi. Este problema lor, nu a mea, că încă au senzaţia că eu sînt bărbat, nu femeie" Caster Semenya

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează