SPORTURI  »  AUTO  »  SKODA

20 de ani de Škoda Octavia » Cel mai bine vândut model de import în ultimii 5 ani de zile din România!

Skoda Octavia III (2012-prezent) +3   FOTO
Skoda Octavia III (2012-prezent)

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2016 00:00

Mașina produsă de către cehi sub amprenta grupului Volkswagen a ajuns acum la cea de-a treia generație. În total s-au vândut peste 5 milioane de unități.

Numele de Octavia a apărut încă din 1959, cehii dorind să marcheze atunci cel de-al optulea model produs de către ei de la momentul zero, sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Istoria modernă a Octaviei a început în 1991, atunci când marca din Cehia a fost preluată de către grupul Volkswagen. Un an mai târziu, Škoda a început dezvoltarea modelului Octavia, iar misiunea i-a fost încredințată designerului belgian Dirk van Braeckel, cel care și-a mai pus semnătura pe alte modele importante al grupului german, Audi A8, Audi A3, Bentley Continental și Škoda Fabia.

Pe 4 aprilie 1996 se lansează prima Škoda Octavia, care avea să devină în cei 20 de existență cel vândut model din istoria constructorului de la Mlada Boleslav, cu peste 5 milioane de unități vândute.

Škoda Octavia a intrat în istoria mărcii ca fiind primul model care a implementat airbag-uri laterale, cu versiunea de bază motor MPI de 1.6 litri şi 75 CP. Doi ani mai târziu, se lansa versiunea break, iar în 1999 a apărut şi prima variantă Octavia cu tracţiune integrală.

A doua generaţie Octavia și-a făcut apariția în 2004 şi a beneficiat de motoare pe benzină cu injecţie directă şi transmisie DSG, iar cea de-a treia generaţie a debutat în noiembrie 2012, păstrându-se astfel distanța de 8 ani între modele.

Vânzările Octaviei au mers foarte bine, fiecare generație depășind ușor un milion de unități. Pentru Octavia I, Škoda a reuşit să vândă 1.44 milioane de unităţi pentru prima generaţie, iar următoarea generație a avut un succes și mai mare, 2.5 milioane de unităţi. Actualul model, la 4 ani după lansare, a atins și el pragul pshilogic de 1 milion de unităţi.

În România, Octavia este cel mai bine vândut model de import în ultimii 5 ani de zile. Într-un clasament general al vânzărilor pe modele, Octavia ocupă locul doi în preferințele românilor după Dacia Logan.

1.055.500unități reprezintă vânzările Škoda la nivel global în 2015, cu o creștere de 1,8% față de 2014 (1.037.200 automobile vândute)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează