AUTO  ·  COMEMORARE

25 de ani fără Ayrton Senna » VIDEO + FOTO Claire Williams, dezvăluiri tulburătoare: „La un an după accident, cineva mi-a spus «Tatăl tău e un criminal!»”

Ayrton Senna // FOTO: Guliver/GettyImages +10 FOTO
Ayrton Senna // FOTO: Guliver/GettyImages

Miercuri, 01 Mai 2019, 12:52

Au trecut fix 25 de ani de la moartea lui Ayrton Senna, în Marele Premiu al statului San Marino. Pe 1 mai 1994, pilotul brazilian de 34 de ani, aflat la bordul mașinii Williams, a lovit parapetul de pe marginea pistei cu 218 km/h. Accidentul i-a fost fatal. 

La 25 de ani de la moartea lui Senna, Claire Williams, fata lui Sir Frank Williams, fondatorul echipei, a vorbit despre pilotul brazilian și despre trăirile din acea zi neagră. 

claire williams
Claire Williams, șefa echipei Williams

„Îmi amintesc că la un an după accident eram într-un bar. Un străin, care nu știu cum aflase că sunt acolo, a venit la mine și mi-a spus «Tatăl tău e un criminal!». Nu am crezut că lumea percepe asta. Nu așa s-a întâmplat, dar unii oameni sunt ignoranți.

Frank nu a vorbit niciodată despre asta. Nu e felul lui. Ține totul în el, dar văd durerea din ochii lui când se gândește la accident. 

Ayrton era un zeu în casa noastră și a continuat să fie pentru mulți ani. Frank l-a iubit pe Senna. Intrase în mintea lui, în inima lui și mereu a vrut să-l pună în mașina  lui. Dorința tatălui meu a devenit realitate, dar s-a terminat în cel mai rău mod”, a declarat Claire Williams, potrivit The Independent.

17 aniavea Claire Williams când Senna a murit

„Tata nu vorbește niciodată despre accident”

„Eu urmăream cursa din camera mea. A fost un accident oribil. Mama era jos și a venit la mine în camera. Eu trebuia să plec mai târziu la internat, dar mi-a spus că trebuie să plec imediat. Știam că ceva rău s-a întâmplat. Părinții au încercat să mă protejeze. 

frank williams
Frank Williams, 77 de ani, paralizat după un accident în 1986

Tata s-a dus la înmormântarea lui Ayrton din Brazilia. Eram cu toții îngrijorați pentru că Senna era un erou. Dar a ținut să fie acolo. În filmul lansat în 2017, e o scenă cu Frank la funeralii. Nu l-am văzut niciodată așa. Întrebat cum este, a spus «Departe de a fi bine». Cred că s-a simțit așa mulți, mulți, mulți ani.

Nici azi nu vorbește despre asta. Vorbește despre omul Ayrton, despre cât de bun era ca șofer, dar nu spune nimic despre accident”, a adăugat Claire.

Citește și:

Cătălin Oprișan, text emoționant: „Un sfert de veac de singurătate pentru noi, cei făr’ de Senna”VIDEO | Un tânăr, prins pe stradă seara, a fost bătut de polițiști în București. ”Băi, băiatule știi că n-ai voie să ieși din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgența?”

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1