SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

7 cu noroc pentru Hamilton » Englezul de la McLaren a cîştigat prima cursă din 2012

Lewis Hamilton a terminat pe primul loc în cursa de la Montreal
Lewis Hamilton a terminat pe primul loc în cursa de la Montreal

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 10 iunie 2012 23:48

Lewis Hamilton a cîştigat la Montreal, ceea ce înseamnă 7 Grand Prix-uri, 7 învingători.

Vettel, Hamilton, Alonso. Aceasta a fost ordinea grilei în Grand Prix-ul Canadei. Germanul lui Red Bull părea marele favorit, campionul mondial fiind un pilot redutabil atunci cînd pleacă din pole-position-ul.

Britanicul de la McLaren însă se afla în căutarea primei victorii din 2012! Au fost 6 curse pînă acum, cu 6 cîştigători diferiţi, iar Hamilton nu s-a regăsit niciodată pe prima poziţie.

Spaniolul lui Ferrari declară tot timpul cu diplomaţie că monoposturile Red Bull şi McLaren sînt cele mai rapide, însă, statistica spune altceva, surprinzător sau nu, Fernando are deja o victorie anul acesta, iar în clasamentul piloţilor conducea înaintea Marelui Premiu al Canadei!

Ce-ar însemna să cîştige Hamilton? Ar rezulta o situaţie incredibilă, 7 curse, 7 învingători diferiţi! Nebunie curată în F1!

După plictiseala de la Monte Carlo, la Montreal a fost spectacol! Vettel, Hamilton, Alonso, trei campioni mondiali, trei strategii! La jumătatea cursei, Hamilton se instala în frunte, dovedind că a fost cel mai inspirat în alegerea momentului cînd s-a dus să-şi schimbe pneurile. În spate, Alonso şi Vettel.

Coşmarul lui Schumi!
Kimi Raikkonen a mers cu aceleaşi cauciucuri de la începutul cursei pînă în turul 41. Un alt bătrîn al Formulei 1, Michael Schumacher are un ghinion curat. Septuplul campion mondial cu 7 victorii la Montreal a avut iar probleme cu maşina. De această dată, i-a rămas flapsul blocat pe deschis. Un nou abandon pentru Schumi! Al cîtelea? Al cincilea! În rest, două locuri 10, adică două puncte.

Hamilton a cîştigat! A avut cea mai bună strategie, deşi cu cu 5 tururi înainte de final, Alonso era primul. Spaniolul a pierdut şi podiumul din cauza pneurilor. Nu s-a dus să le schimbe şi, rînd pe rînd, Grosjean, Perez şi Vettel l-au depăşit.

7 curse, 7 învingători. Cu o singură victorie, britanicul s-a instalat în frunte şi în clasamentul piloţilor!

3 victorii şi trei pole-position-uri are în palmares Lewis Hamilton în Canada (2007, 2010 şi 2012)

492958-caseta-montreal.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
unmaker
unmaker  •  11 Iunie 2012, 18:40
Postat de asc21 pe 11 Iunie 2012, 10:47

Cursa a fost interesanta pe final. Oare daca Vettel si Alonso intrau la boxe cand trebuia, mai pierdeau atatea pozitii din cauza pneurilor? Ma rog, Alonso a facut decat o oprire.

nu cred...daca vettel schimba mai repede...si bineinteles alonso daca schimba si el...cred ca se termina ham - alo - vet...exact cum erau in cursa...

asc21
asc21  •  11 Iunie 2012, 10:47

Cursa a fost interesanta pe final. Oare daca Vettel si Alonso intrau la boxe cand trebuia, mai pierdeau atatea pozitii din cauza pneurilor? Ma rog, Alonso a facut decat o oprire.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează