SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

A fost derby, dar nu la fotbal! Caii putere au acaparat Arena Națională

Articol de GSP - Publicat marti, 18 septembrie 2018 19:25

Opt piloți de top din Campionatul Național de Drift au făcut spectacol, în weekend, în jurul Arenei Naționale din Capitală, într-un eveniment special dedicat sportivității și siguranței în trafic, informează Romanian Drift Community printr-un comunicat.

Nu au lipsit tandemurile cu două, trei și patru mașini, numeroase momente de îndemânare și derapaje între două puncte fixe, totul în aplauzele miilor de spectatori prezenți de-a lungul celor 5 ore de show. Sorin Ene, Traian Bușe, Gabi Imre, Niculae Dobre, Răzvan Stan, Marius Mitrache, Radu Moise și Claudiu Adam chiar le-au oferit șansa fanilor să încerce driftul din postura de copiloți.

Totodată, cei 8 au explicat publicului care sunt diferențele dintre mașinile de competiție și cele de stradă, riscurile pe care le implică un act teribilist într-un loc public nesecurizat și le-au oferit sfaturi celor care își doresc să devină piloți profesioniști. Totul face parte dintr-un proiect realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 2, creat pentru a atrage atenția asupra pericolelor de pe șosele.

Prezent la eveniment, campionul european de drift Călin Ciortan și-a prezentat noua mașină de competiție. Împreună cu un profesor de legislație rutieră, acesta a vorbit cu fiecare fan interesat în parte despre normele de siguranță și le-a prezentat acestora componentele de siguranță pe care o mașină de curse le are în dotare.

În timpul evenimentului, cel mai tânăr cursant al Academiei de Drift, care a împlinit sâmbătă 12 ani, Gabi Imre jr, a fost sărbătorit chiar pe pistă și a primit de la tatăl acestuia, care îi este și instructor, Gabi Imre, cheile de la viitoare sa mașină de competiție. Imre jr este deja multiplu campion național de karting, iar de anul viitoare vrea să își facă debutul în Campionatul Național de Drift.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close