SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL EUROPEI

Accident teribil » Webber a decolat la Valencia!

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Australianul Mark Webber a zburat efectiv cu monopostul său după ce s-a urcat pe maşina lui Kovalainen. Nimeni nu a păţit nimic.

În sezonul trecut, la Budapesta, Felipe Massa a văzut moartea cu ochii. Un obiect deSprins dintr-un alt monopost i-a zburat direct în cap. Şi-a pierdut cunoştinţa, intrînd în parapetul de protecţie, dar casca de protecţie i-a salvat viaţa. La Valencia, Webber a fost şi mai norocos. Australianul de la Red Bull a încercat să-l depăşească pe Kovalainen (Lotus). Finlandezul şi-a apărat poziţia, iar Webber n-a mai putut evita impactul. Monopostul lui Kovalainen a fost practic o trambulină pentru Webber. Australianul a zburat bine şi după o rostogolire în aer a căzut tot pe roţi. Mare noroc! Pilotul trebuie să treacă şi pe la biserică pentru că, după impactul foarte dur cu glisiera de protecţie formată din cauciucuri, a ieşit pe picioare din cea mai rămas din monopost.

"Mi-am apărat poziţia! Ce trebuia să fac?", a explicat Kovalainen, iar Webber a găsit puterea să mai şi zîmbească, deşi abandonul său îl îndepărtează un pic de liderul Hamilton din clasamentul piloţilor.

Afacere Vettel, surpriză Kobayashi
Cursa a fost afacere Vettel. A plecat din pole-position şi n-a cedat primul loc pînă la sfîrşitul cursei. E drept, l-a ajutat şi Hamilton, care a pierdut timpi importanţi fiind penalizat. Britanicul a primit un "drive- through" pentru faptul că a depăşit Safety- Car cînd acesta era pe pistă.

Marea surpriză era s-o producă Kobayashi. Japonezul de la BMW Sauber a avut parte de o maşină perfectă, extrem de echilibrată, şi se părea că acesta va evita pînă la final intrarea la boxe pentru a-şi înlocui cauciucurile. Cu 3 tururi înainte de final, planul său a căzut. Pînă atunci era pe poziţia a treia, iar după înlocuirea pneurilor a căzut 6 poziţii. Niponul nu s-a mulţumit, iar în final l-a depăşit pe Fernando Alonso (Ferrari). Şi aşa a terminat pe locul 7.

Probleme pentru Schumacher
Schumacher a fost şi mai ghinionist decît Kobayashi. Toată cursa a avut probleme cu pneurile, pe care le-a schimbat de 3 ori. Degeaba a reuşit Schumi de cîteva ori cel mai rapid tur pentru că n-a intrat în puncte. Doar locul 16!

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează