SPORTURI  »  AUTO  »  TRAGEDIE

Adrian Cernea, fost campion național, a murit în timpul unui concurs off-road, după ce mașina a fost luată de ape » Copilotul a reușit să se salveze

Adrian Cernea, fost campion național în proba de off road, a murit astăzi, în timpul unei etape organizate la Slănic Moldova.
Adrian Cernea, fost campion național în proba de off road, a murit astăzi, în timpul unei etape organizate la Slănic Moldova.

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 iunie 2021 20:46 / Actualizat sambata, 19 iunie 2021 21:30

Adrian Cernea, fost campion național în proba de off-road, a murit astăzi, în timpul unei etape organizate la Slănic Moldova. 

Adrian Cernea era un pilot cu mare experiență. I-a fost imposibil să reacționeze în fața naturii dezlănțuite. Ploile din ultimele zile au provocat inundații fără precedent în zona de Nord-Est. O viitură i-a curmat viața și lui Adrian, după cum informează Federația Română de Automobilism Sportiv. 

În momentul în care încercau să traverseze albia râului Oituz, Adrian Cernea și copilotul Alex Tache au fost surprinși de viitură. Mașina a fost purtată de ape. Copilotul a reușit să se salveze în ultimul moment. 

Federația Română de Automobilism Sportiv, comunicat după tragedie de la Slănic Moldova

„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.

Încă din momentul în care a primit primele informații privind dispariția lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii și s-a păstrat legătură în permanență.

În acest moment președintele FRAS, Norris Măgeanu, și vicepreședintele Cătălin Nicolescu, șef al Comisiei de Securitate, se află în drum spre Slănic Moldova", a transmis Federația Română de Automobilism Sportiv.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
dora
dora  •  20 Iunie 2021, 13:16

Conducerea FRAS să facă bine și să își dea demisia de urgență! Nu poți organiza concursuri în asemenea condiții periculoase! Cod galben de ploi și inundații, pericol de viituri și tu te ții de competitii! Cei care au aprobat startul întrecerii să răspundă penal!

belane
belane  •  20 Iunie 2021, 08:56

Dumnezeu sa-l odihneasca ! Off road-ul este un sport extrem in opinia mea de prost gust, ca om ce s-a nascut si crescut la poalele muntilor in spatiul rural nu ma mira ce s-a intamplat, e o forma de revansa a naturii pentru nenorocirile pe care le lasa in urma acest tip de activitate zic ei sportiva - vin cu ditamai tancu 4 x 4 cu anvelope de diametru 15-16 inci si distrug potecile de prin paduri, albiile raurilor, spatiile verzi de pe platourile dintre coloane, fac zgomot de peste 95 de decibeli si asta doar ca-i gadila pe ei la feeling, daca tot iti place sa ai adrenalina ia si joaca ruleta ruseasca dar lasa natura in pacea ei.

nicky_ghimpele
nicky_ghimpele  •  20 Iunie 2021, 08:48

cand in toata moldova este sub viitura ei organizeaza concursurii, oare cinei vinovat ? MORTUL II VINOVAT ca de obicei el ce cauta acolo can oameni isi pierd casele , bunurile si viata el era sa se simta bine , , sau cum se mai zice la tras ata maica

Vezi toate comentariile (5)
Comentează