SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL BELGIEI

Ardeniul cucerit de britanici » Button a cîştigat fără probleme Marele Premiu al Belgiei

Momentul în care Grosjean pierde controlul monopostului. +3   FOTO
Momentul în care Grosjean pierde controlul monopostului.

Articol de - Publicat luni, 03 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 02 septembrie 2012 19:48

Jenson Button a cîştigat liniştit la Spa-Francorchamps, iar Vettel a profitat din plin de abandonul lui Alonso, liderul clasamentului.

Spa-Francorchamps. La poalele munţilor Ardeni. Un circuit de istorie pentru Michael Schumacher. Septuplul campion mondial aici a debutat, aici a reuşit prima victorie din carieră, aici a cîştigat primul titlu mondial, în 2004. Cifrele nu se opresc aici. Schumi a luat startul pentru a 300-a oară în F1, iar dacă în această toamnă îşi va prelungi contractul cu Mercedes, are şanse să-l prindă din urmă pe lider, brazilianul Rubens Barrichello.

În sezonul trecut, Schumacher făcea o cursă fabuloasă. Pleca ultimul şi termina pe locul 5. Acum, germanul a pornit de pe poziţia a 13-a. Destul de departe de pole-position, adjudecat după 3 ani de secetă de Jenson Button, pilotul lui McLaren reuşind pentru prima oară această performanţă de cînd lucrează pentru echipa britanică.

Grosjean a făcut dezastru
A început cursa şi imediat primul viraj. Un francez tînăr şi năbădăios, Romain Grosjean, a vrut să le arate celor de la Lotus cît de bun e el! L-a atins la roată pe Hamilton, s-a suit pe Perez, Alonso a fost prins la mijloc, iar în carambolul în care zburau pneurile Pirelli şi bucăţi din caroserii s-a nimerit şi Kobayashi. Curat ghinion pentru cei de la Sauber, care obţinuseră rezultate istorice în calificări: Kobayashi, locul doi, iar Perez, poziţia a 4-a! Dezastru pentru Alonso şi Hamilton, nevoiţi să abandoneze din cauza lipsei de experienţă a lui Grosjean, un pilot de altfel talentat!

Victorie fără emoţii
Button a scăpat de Hamilton şi Alonso. N-a fost atins de tăvălugul creat de Grosjean, păstrîndu-şi poziţia de lider. Avea însă alte nume grele în spate. Raikkonen, Schumacher şi Vettel!

Britanicul lui McLaren a făcut o cursă impecabilă. A condus de la început pînă la sfîrşit şi a trecut o singură dată pe la boxe pentru schimbul de pneuri Pirelli! Incredibil! La fel şi Vettel, care a avut aceeaşi strategie cu doar o vizită la stand! Schumacher a terminat pe 7, însă cel mai supărat părea la final Kimi Raikkonen. Finlandezul a mers iar excepţional şi a terminat pe locul 3! Are 6 podiumuri, dar nici o victorie! Puţin în opinia lui.

517924-caseta-cursa-belgia.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
d_3amon
d_3amon  •  03 Septembrie 2012, 09:58

Un bezmetic Grosjean, pe langa faptul ca compromiti sansele unor piloti la titlu, ajungi si sa le pui in pericol viata cu stilul lui teribilist de condus. E prea mica pedeapsa. La fel si autistul de Maldonado, care si el a contribuit la accidentul din primul viraj, cu plecarea lui in cursa cu 5 secunde inainte startului, i-a bulversat pe toti. Apoi a reusit peformanta sa aiba un incident si cu Glock parca, in urma caruia a abandonat.

flo_ax
flo_ax  •  03 Septembrie 2012, 06:12

Pneul spate al monopostului condus de francez a trecut la cativa cm de casca lui Alonso, un impact fiind aproape sigur fatal. Francezul a fost penalizat cu o cursa pe tusa si 50.000 euro... Baiatul asta are talent cu carul, dar respect zero fata restul pilotilor, s-au vazut azi niste dueluri la limita, dar f corecte si fara contact...Dar intre piloti cu state vechi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close