SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

Caii putere se mută pe Transalpina pentru un super-eveniment: marea finală a Campionatului Național de Drift

Articol de GSP - Publicat luni, 02 octombrie 2017 17:28

Marea finală a Campionatului Național de Drift, ale cărei rezultate vor conta și pentru Campionatul Central European, se va desfășura în perioada 14-15 octombrie pe celebra șosea Transalpina, piloți de pe întreg continentul anunțându-și prezența la start, anunță Romanian Drift Community într-un comunicat.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în motorsportului românesc va decide noul campion național absolut în driftul românesc se va desfășura între kilometri 19 și 21 ai celebrului DN 67C ( Transalpina), între localitățile Novaci și Rânca, organizatorii anunțând că traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.

În total, peste 50 de piloți, printre care toți campionii naționali din istoria României, au confirmat prezența, alături de câștigătorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Etapa este organizată în parteneriat cu omologii din Ungaria, făcând parte dintr-un proiect pilot inițiat la începutul anului, Campionatul Central European. Acesta va fi primul pas pentru ca o etapă de drift din țara noastră să fie recunoscută de FIA (Federația Internațională de Automobilism).

Sâmbătă (n.r. 14 octombrie), începând cu ora 12:00 vor debuta antrenamentele și calificările, iar duminică (n.r. 15 octombrie) sunt programate battle-urile care vor decide învingătorul, în ambele zile accesul publicului fiind gratuit. În prezent, Traian Bușe, Călin Ciortan, Sorin Ene și Vlad Stănescu au mai rămas în lupta pentru titlul de campion național absolut al României, fiecare având șanse matematice reale pentru a obține mult râvnitul trofeu.

Romanian Drift Community le-a pregătit și o surpriză locuitorilor din Târgu Jiu. Vineri, 13 octombrie, la ora 16:00, pe insula din Târgu Jiu, va avea loc prezentarea oficială a piloților înscriși, aceștia urmând să ofere și o scurtă reprezentație pentru public cu mașinile de sute de cai putere.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, fiind parte din Federația Română de Automobilism Sportiv. În ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemenea, începând cu acest an, clubul a semnat un parteneriat și cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close