SPORTURI  »  AUTO  »  LANSARE

Campionul Mondial de F1, Nigel Mansell a venit la Bucureşti alături de Martin Donnelly

Piloţii de Formula 1 Nigel Mansell şi Martin Donnelly au participat la Bucureşti, la deschiderea oficială a showroom-ului Lotus în România +10   FOTO
Piloţii de Formula 1 Nigel Mansell şi Martin Donnelly au participat la Bucureşti, la deschiderea oficială a showroom-ului Lotus în România

Articol de - Publicat joi, 24 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 februarie 2011 21:37

Lotus a intrat oficial pe piaţa maşinilor din ţara noastră, într-un eveniment la care au participat şi doi mari piloţi de Formula 1, Nigel Mansell şi Martin Donnelly.

Cele trei modele disponibile pe piaţa românească - Elise, Exige şi Evora - au preţuri cuprinse între 38.000 şi 76.000 euro, fără TVA. Reprezentantul companiei a mai spus că în acest an mizează pe o cifră de afaceri de zece milioane euro, cu aproximativ 10% mai mult faţă de 2010.

"Lotus este o marcă ce se adresează cunoscătorilor, iar modelele sînt absolut originale. Ele se dising prin ingeniozitate, prin eleganţă şi fac diferenţa prin performanţe. Este o onoare şi o bucurie să fim importatorul oficial în România, dar şi în ţările din jur", a precizat preşedintele Fortza Rossa, Ion Bazac. Acesta a adăugat că în luna martie va fi deschis showroom-ul Ferrari de la Monaco, după ce inaugurarea a fost amînată cu aproape un an, investiţie în valoare de trei milioane de euro.

La evenimentul de astăzi au participat şi foştii piloţi ai echipei Lotus, Nigel Mansell şi Martin Donnelly. "Sînt bucuros că sînt aici şi vă mulţumesc pentru primirea pe care ne-aţi făcut-o. Sînt fericit că mă aflu că în România la acest eveniment şi trebuie să-i felicit pe cei care au făcut acest showroom aici. Cu siguranţă e ceva unic pentru România", a precizat Mansell.

Nigel Mansell
S-a născut la Upton upon Severn, în Worcestershire pe 8 august 1953. A fost una dintre revelaţiile sfîrşitului anilor 1970 în Formula 3 Britanică, iar după zece ani i-a fost oferit un post de pilot de teste în echipa de Formula 1, debutînd în 1984. După un an s-a alăturat echipei Williams şi opţine prima victorie din carieră în Marele Premiu al Europei. Devine vicecampion mondial doi ani consecutiv, în 1986 şi 1987. Decide să se mute la Ferrari în 1989, unde obţine o victorie spectaculoasă chiar în prima manşă a sezonului. În 1992, Nigel primeşte laurii titlului mondial de Formula 1! (VEZI VIDEO DE LA CURSA DE LA SILVERSTONE A LUI NIGEL) Ultima victorie a înregistrat-o în 1994 în Australia.

Martin Donnelly
S-a născut la Belfast în Irlanda de Nord, pe 26 martie1964. A concurat în Formula Ford 2000, Formula 3 Britanică şi în Formula 3000. A debutat în Formula 1 la Le Castellet, în Marele Premiu al Franţei, în 1989. În '90 a devenit pilotul oficial al celor de la Lotus în Formula 1 şi a reuşit performanţe promiţătoare, înaintea unui accident pe circuitul Jerez ce i-a fost aproape fatal. După acel moment nu a mai luat startul în nici o cursă. (VEZI VIDEO CU GROAZNICUL ACCIDENT SUFERIT DE MARTIN)


Cele mai frumoase amintiri legate de Formula 1 pentru ....
... Nigel Mansell
"Cea mai frumoasă experienţă la Lotus a fost cînd Colin Chapman, fondatorul Lotus m-a plătit. Glumesc! A fost cînd m-am urcat pentru prima oară într-o maşină de Formula 1, în 1979. În acea zi, Gilles Villeneuve era într-un monopost Ferrari, a trecut pe lîngă mine, l-am urmărit puţin, am stat în urma lui pentru trei sau patru viraje, apoi el a luat-o pe unde mergea pista, iar eu am luat-o într-o direcţie greşită. Este una dintre cele mai bune amintiri ale mele şi încă zâmbesc cînd îmi aduc aminte"

... Martin Donnelly
"Cea mai bună amintire o am de cînd mi-a dat Nigel 5.000 de lire sterline în 1986, iar eu eram pilot în Formula 3. Acei bani mi i-a cerut înapoi azi-noapte la cazino"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
imperator
imperator  •  24 Februarie 2011, 16:51

Frumos a mai fost CM F1 cand era Mansel, Senna si Prost.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează