SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL ITALIEI

Cine-l mai opreşte pe Vettel? » Pilotul german s-a impus şi la Monza, fieful lui Ferrari şi Alonso

Aşa cum se aştepta toată lumea, Sebastian Vettel a plecat bine în cursă şi n-a cedat prima poziţie decît atunci cînd s-a dus la boxe pentru schimbul de pneuri +1   FOTO
Aşa cum se aştepta toată lumea, Sebastian Vettel a plecat bine în cursă şi n-a cedat prima poziţie decît atunci cînd s-a dus la boxe pentru schimbul de pneuri

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2013 19:42

Ferrari n-a cîştigat nici la Monza, un circuit care nu era pe placul celor de la Red Bull, cu o singură victorie pînă acum.

Pentru Red Bull, Monza n-a fost niciodată o bucurie. Echipa austriacă a cîştigat o singură dată pe acest circuit. O făcea acelaşi Sebastian Vettel în 2011. Pentru german însă, Monza înseamnă prima victorie a sa din carieră. Se întîmpla în 2008, iar Vettel era pilotul lui Toro Rosso.

Germanul avea şansa unei noi victorii pe pămînt italian. Obţinuse cu o zi înainte cel mai bun timp al calificărilor, iar, de obicei, cînd Vettel pleacă primul e greu să se mai întîmple ceva. Poate doar o defecţiune tehnică sau un acroşaj în momentul startului.

Vettel a plecat bine şi a condus pînă în turul 23. Ce s-a întîmplat atunci? Nimic important: a fost chemat la boxe pentru schimbul de pneuri. Atît!

Diferenţa dintre cei doi la Monza a fost mare. La un moment dat s-au făcut şi 12 secunde între ei, iar la final, cei de la Red Bull şi-au permis să-i sugereze germanului s-o lase mai moale pentru a-şi proteja frînele.

Orice ar face Alonso, nu poate să treacă de Vettel. Chiar dacă este un pilot excelent, chiar dacă la boxe mecanicii săi au reuşit schimbul de pneuri tot în 2,6 secunde, la fel ca Vettel, Alonso n-are maşină Red Bull.

Massa a stat cuminte în cockpit atunci cînd Ferrari i-a sugerat să aibă grijă deoarece în spatele său se află chiar Alonso. Brazilianul n-a schiţat nici un gest, iar Alonso a ajuns pe locul secund. "Dacă-i ordin, cu plăcere!", cam aşa stau lucrurile la Ferrari.

Cu un ochi la Vettel, spaniolul a fost nevoit să ia măsuri de siguranţă pentru că în oglinda retrovizoare Webber se vedea foarte bine. Şi australianul tot monopost Red Bull conduce. Nu s-a mai întîmplat nimic.

Vettel are deja 6 victorii în acest sezon, adică jumătate din numărul curselor disputate pînă acum în 2013 fiind adjudecate de campionul mondial.

6 victorii are Vettel în 2013 (Malaiezia, Bahrain, Canada, Germania, Belgia şi Italia)

32 de succese a obţinut Vettel în F1, egalîndu-l astfel pe Fernando Alonso

586327-clasament-cursa.jpg

586328-clasamente-generale.jpg

VRUUM de Luminiţa Paul » ”Fernando, tot roşu”

N-a cîştigat ieri. A ieşit al doilea. La festivitatea de premiere însă, fanii l-au ovaţionat, fluturînd peste capete un steag imens cu Căluţul cabrat.

Emoţionant e şi ce a făcut Alonso: a scos mobilul, pardon, smart phone-ul, şi a fotografiat acel snop de spectatori fideli. Chiar s-a întors şi s-a pozat cu ei pe fundal. Un semn că nu vrea să plece de la Ferrari.

O spusese şi cu cîteva zile în urmă. "Au fost zvonuri că plec la Red Bull sau că-mi voi lua un an sabatic. Încă am trei ani şi jumătate din contractul pe care sper să-l prelungesc astfel încît să-mi închei cariera la cea mai bună echipă din lume. Adică la Ferrari", a spus Fernando.

Chiar dacă deocamdată cei de la Red Bull sînt superiori, totul se poate schimba în sezoanele următoare, crede spaniolul.

"Muncim mult, iar noile reguli vor deschide uşa şi spre alte echipe, astfel încît dominaţia uneia singure să nu mai fie atît de evidentă". În concluzie, avanti şi vamos!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
jalemare
jalemare  •  09 Septembrie 2013, 22:14
Postat de goos pe 09 Septembrie 2013, 14:23

A devenit monotona formula 1. Patru ani la rand acelasi castigator. De la Budapesta a devenit clar, nici nu ma mai uit la curse. Formula 1 nu mai e de mult un campionat al pilotilor, ci unul al masinilor, si mai ales unul al aerodinamicii. Cine-l are pe Newey sa-i preiecteze masina e 99% campion inainte de a incepe campionatul. Pacat ! Daca ar avea aceeasi masina, cred ca Alonso ar termina cursele la 10-15 secunde inaintea lui Vettel.

Vettel daca era coleg cu Alonso la Ferrari castiga titlul mondial si anul trecut si in sezonul asta. milogul spaniol nu stie decat sa-l umileasca pe massa, prin ordine de la boxe, mult mai rapid decat el in acest an. pacat de Massa, dupa ce a fost locotenentul super-campionului Schumacher acum e nevoit sa-i inghita rahaturile plangaciosului spaniol. toti sunt de vina, mai putin el :))

goos
goos  •  09 Septembrie 2013, 14:23

A devenit monotona formula 1. Patru ani la rand acelasi castigator. De la Budapesta a devenit clar, nici nu ma mai uit la curse. Formula 1 nu mai e de mult un campionat al pilotilor, ci unul al masinilor, si mai ales unul al aerodinamicii. Cine-l are pe Newey sa-i preiecteze masina e 99% campion inainte de a incepe campionatul. Pacat ! Daca ar avea aceeasi masina, cred ca Alonso ar termina cursele la 10-15 secunde inaintea lui Vettel.

brto
brto  •  09 Septembrie 2013, 11:21

Interesant cum nu ati amintit de grobianismul si proasta educatia a suporterilor italieni, care aparent au grave carente comportamentale si l-au huiduit pe marele campion german in momentul interviului. Impotenta intelectuala a fanilor Ferrari prezenti la festivitate a fost cel mai bine evidentiata de acel comportament similar animalelor salbatice.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează