SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Controversa de final

Articol de GSP - Publicat marti, 23 octombrie 2007 00:00

Kimi Raikkonen a devenit campion mondial duminica, pe pista de la Interlagos. Este realitatea pe care am vazut-o cu totii la televizor. Exista insa posibilitatea ca finlandezul sa ramina fara titlu, intrucit McLaren va depune un apel la FIA impotriva echipelor Williams si BMW. Motivul? Rosberg, Kubica si Heidfeld, toti trei clasati inaintea lui Hamilton, au fost gasiti cu nereguli la combustibil. Stewarzii au depistat ca, la toate pitstopurile efectuate de pilotii celor doua echipe, temperatura benzinei a fost mai scazuta cu 12-14 grade Celsius decit cea a aerului, limita admisa fiind de 10 grade. Conform directorului tehnic de la Spyker, Mike Gascoyne, o astfel de temperatura a combustibilului poate oferi un avantaj de "5 pina la 10 cai-putere". Cu toate acestea, comisarii nu au impus nici o sanctiune, invocind dificultatea probarii celor constatate.

McLaren contraataca

Echipa lui Hamilton va face insa apel la decizia stewarzilor, considerind ca pilotii de la Williams si BMW trebuie penalizati. In cazul in care Curtea de Apel a FIA va judeca situatia in favoarea McLaren, Hamilton are sanse sa fie promovat pe patru in clasamentul cursei si sa devina astfel campion mondial. Pina atunci trebuie insa ca FIA sa accepte acest apel. Forul international va trebui sa abordeze cu multa atentie aceasta problema foarte delicata, o decizie gresita urmind sa compromita serios credibilitatea Formulei 1. Mai ales dupa toate controversele din acest sezon.


"Chiar daca un pilot e descalificat, nu inseamna ca punctele sint date automat celorlalti"
LUCA DI MONTEZEMOLO

"Ar fi o gluma si am avut deja prea multe. Ar duce la ingroparea sportului"
FERNANDO ALONSO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează