SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL CANADEI

Cursă nebună » Daniel Ricciardo a întrerupt dominaţia Mercedes şi s-a impus în Marele Premiu al Canadei

Momentul în care Felipe Massa îl acroșează pe Perez
Momentul în care Felipe Massa îl acroșează pe Perez

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 09 iunie 2014 00:04

Daniel Ricciardo, abia venit la Red Bull, a învins în Canada, întrerupînd dominaţia Mercedes care cîştigase tot pînă acum. Australianul se află la prima victorie din carieră.

Nimic nu prevestea marea surpriză de la Montreal cu 20 de tururi înainte de final. Rosberg, plecat din pole-position, plecase foarte bine. În spatele său, Lewis Hamilton stătea la pîndă, gata să speculeze orice greşeală a germanului.

Calculele britanicului au fost date peste cap chiar de monopostul Mercedes, maşina germanilor acuzînd probleme la sistemul de frînare. Cîteva tururi mai târziu, Hamilton s-a retras la boxe din cauza agravării defecţiunii tehnice.

Britanicul nu mai putea continua cursa. În faţă, Rosberg avea aceleaşi necazuri. Nu-i mai rămînea decît să reziste, deşi la un moment dat avea 23 de secunde avans faţă de pluton. Şi mai avea puţin, un singur tur, însă Ricciardo ( Red Bull) a simţit problema germanului, iar în linia dreaptă a trecut foarte uşor de Rosberg.

Pînă în acel moment, pilotul Red Bull îl devansase pe Vettel, imediat după cea de-a doua oprire la boxe. Apoi a venit rîndul lui Perez pentru Ricciardo. Mai rămînea Rosberg. În turul 68, pe linia dreaptă de dinaintea ultimei şicane, australianul folosea sistemul DRS şi trecea ca o vijelie pe lîngă un Rosberg, chinuit de monopostul său. Prima victorie a australianului în Formula 1!

Ricciardo peste Vettel
Cursa superbă făcută de Ricciardo explică rezultatele australianului din 2014, mult mai bune faţă de Sebastian Vettel: două locuri trei în Spania şi la Monaco şi două locuri patru, în timp ce Vettel obţinuse o singură dată ultima poziţie a podiumului (Malaiezia). Nouă puncte în plus pentru australian!

A fost o cursă nebună la Montreal. În ultimul tur, Massa şi Perez au fost protagoniştii unui accident spectaculos, cu monoposturi oprite în parapeţi, din fericire fără urmări tragice. Vina i-a aparţinut brazilianului, care l-a acroşat pe Perez. Cursa s-a încheiat sub Safety Car, cu un Ricciardo exttremd e fericit!

620795-clasament-canada.jpg

620796-clasament-canada1.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
agb87
agb87  •  09 Iunie 2014, 23:09

Vedeti ca in grafica cu clasamentul general ati pus invers imgainea cu masinile pentru McLaren si RedBull

aurel23ro
aurel23ro  •  09 Iunie 2014, 10:41

Nu Massa, ci Perez a fost vinovat pentru incident. "Stewards decided Perez had illegally changed his line on the approach to the first corner at the Montreal track. The Mexican has been given a five-place grid penalty at the next race in Austria for the incident that led to both drivers being taken to hospital." Oricum superba cursa, ingrijorator este faptul ca un Mercedes fara 160 CP pierduti printr-o defectiune, si cu frane subproportionate pentru circuitul Canadian, a reusit sa faca fata celorlalte echipe care erau la 100% din capacitate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează