SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL UNGARIEI

Dacă-i Hungaroring, e Hamilton! » Britanicul a reuşit prima victorie pentru Mercedes în Ungaria

Lewis Hamilton are 4 victorii pînă acum la Hungaroring (2007, 2009, 2012 și 2013)
Lewis Hamilton are 4 victorii pînă acum la Hungaroring (2007, 2009, 2012 și 2013)

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 iulie 2013 21:06

Lewis Hamilton a reuşit prima sa victorie pentru Mercedes chiar la Hungaroring, circuitul preferat al britanicului pentru că a mai cîştigat aici de trei ori cu McLaren.

A venit în vară la Mercedes, în locul lui Michael Schumacher, acceptînd oferta managerului Ross Brawn. Obişnuit cu victoriile la McLaren, Hamilton a aşteptat 10 curse ca să cîştige şi el una. Pînă la Hungaroring, cea mai mare felie de tort i-a revenit lui Vettel (de patru ori), lui Alonso şi lui Rosberg (de două ori) şi o singură dată lui Raikkonen.

Britanicul a dat mai multe tîrcoale. A reuşit de 3 ori pole-position-ul (China, Marea Britanie, Germania) şi trei clasări pe podium, toate fiind pe ultima poziţie a acestuia. S-a întîmplat în Malaiezia, China şi Canada. Puţin pentru un fost campion mondial, mai ales că Nico Rosberg, colegul său de echipă, a bifat deja două victorii.

La Hungaroring, Lewis a obţinut un nou pole-position, iar şansele britanicului să cîştige Grand Prix-ul Ungariei deveneau foarte mari avînd în vedere că pe circuitul maghiar se depăşeşte foarte greu. Mai mult decît atît, Hungaroring-ul îi provoacă amintiri plăcute lui Hamilton pentru că actualul pilot al lui Mercedes a strîns deja 3 victorii aici, în 2007, 2009 şi 2012, toate pentru McLaren.

Depăşire de campion mondial
Hamilton a dominat ieri, iar succesul său a fost unul clar. A plecat bine de la grilă, menţinîndu-şi poziţia în faţa lui Vettel şi Grosjean. Chiar şi în momentul în care a pierdut prima poziţie după un schimb de pneuri, britanicul ajungînd în spatele lui Webber, care avea treabă cu întîrziatul cu un tur Hulkenberg, Hamilton a riscat pentru că nu dorea să piardă timpi importanţi. A atacat decisiv pe virajul de dreapta şi a scăpat de cei doi.

A treia oprire la boxe şi ultima de altfel a lui Vettel i-a readus prima poziţie lui Hamilton, iar acesta n-a mai cedat-o pînă la final. Interesantă a fost lupta pentru locul secund. Vettel l-a prins în turul 67 pe finlandez, însă Kimi s-a apărat şi nu i-a lăsat spaţii actualului campion mondial.

F1 intră în vacanţă o lună

Surpriza plăcută de la Hungaroring a reprezentat-o francezul Romain Grosjean (Lotus). Tot timpul a fost acolo, lîngă Hamilton, Vettel şi Raikkonen, şi ar fi avut şanse mari să prindă podiumul dacă nu ar fi fost penalizat cu un "drive-through" în turul 37, după un incident cu Massa. Decizie discutabilă a comisarilor de cursă! Aşa, francezul a trebuit să se mulţumească cu poziţia a 6-a. În faţa lui s-au clasat Webber (locul 4) şi Alonso (locul 5). Puţin pentru spaniolul lui Ferrari, care astfel a fost nevoit să cedeze locul doi în clasamentul piloţilor lui Kimi Raikkonen.

Urmează vacanţa de vară în Formula 1. Patru săptămîni vor avea la dispoziţie cei de la Maranello să-i facă lui Alonso un monopost competitiv, altfel italienii se vor uita cu tristeţe cum Vettel sau Raikkonen, chiar şi Hamilton are şanse acum, cîştigă un nou titlu mondial.

22 de victorii are Hamilton în Formula 1. Primele 21 de succese au fost obţinute cu McLaren

580714-clas-cursa.jpg

580715-clas-general.jpg

VRUUUMM de Luminiţa Paul » Jenson fit

Pregătirea fizică devine tot mai importantă în Formula 1, spune Mikey Collier, antrenorul personal al lui Jenson Button. Dincolo de circuit, britanicul are un regim strict de exerciţii şi deseori se supune la probe grele de triatlon pentru a se testa.

"Dacă o persoană obişnuită reuşeşte să conducă o maşină de F1 pe durata unui tur de pistă, va şti la final cît de mult a muncit ca să ţină totul în frîu", spune Collier, care adaugă că Button i se pare cel mai fit, adică în formă, dintre piloţii actuali. Şi hidratarea e importantă. "Jenson consumă între 2,5 şi 4,5 litri de lichid pe durata a 4 ore înainte, în timpul şi după un Mare Premiu.

Doar apa nu ajunge, aşa că bea şi un lichid care conţine carbohidraţi, electroliţi şi cafeină". Asta însă nu e suficient pentru ca Button să obţină un loc pe podium în vreo cursă sezonul acesta. Specialiştii spun că, în acest caz, maşina e de vină, nu pilotul. Cheers, Jenson!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cfrclujole
cfrclujole  •  01 August 2013, 20:30

Pacat de Alonso1 Pana nu-i fac un monopost competitiv, nu prea au sanse.

brto
brto  •  29 Iulie 2013, 11:42

Oricum tot Vettel va castiga campionatul mondial, probabil va avea in jur de 310-320 de puncte la fnial, urmeaza circuitele sale preferate, unde cu greu poate fi invins, preconizez ca la inceputul sezonului un titlu mondial castigat la un ecart de aproximativ 50 de puncte, +-10 fata de locul 2. Pacat de defectunile tehnice avute, sigur ar fi castigat si in Ungaria, se vede de la o posta ca e la ani lumina de concurenta, e complet ca pilot.

jalemare
jalemare  •  29 Iulie 2013, 08:46
Postat de dreamer123 pe 29 Iulie 2013, 02:53

revine in forta Hamilton...

da, urmeaza doua locuri 10 :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează