SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Dovezi clare

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 septembrie 2007 00:00

Dovezile care incrimineaza McLaren au fost date publicitatii de catre FIA, la o zi de la anuntarea verdictului. Lucrurile sint foarte clare: intre designerul-sef de la McLaren, Mike Coughlan, si fostul mecanic-sef de la Ferrari, Nigel Stepney, a existat un contact "sistematic", fapt dovedit de cele 288 SMS-uri si 35 apeluri telefonice monitorizate de politia italiana intre cei doi.

"Lovitura de gratie" a fost insa data de mai multe conversatii prin email intre Pedro de la Rosa, pilotul de teste al McLaren, Mike Coughlan si Fernando Alonso. Intr-unul dintre acestea, de la Rosa ii cere lui Coughlan distributia greutatii monopostului Ferrari, in vederea folosirii acesteia in testele de simulator. Apoi, tot prin email, spaniolul ii comunica distributia lui Alonso, care se arata neincrezator. Pedro de la Rosa il lamureste: "Toate informatiile de la Ferrari sint foarte reale. Provin de la Nigel Stepney, fostul lor mecanic-sef. E aceeasi persoana care ne-a spus in Australia ca Raikkonen urma sa opreasca in turul 18. E prieten cu Mike Coughlan, designerul nostru sef, lui i-a spus asta”. Mai exista insa si alte email-uri in care de la Rosa vorbeste cu Coughlan despre aripa flexibila, gazul din roti  si sistemul de frinare de la Ferrari, precum si de strategia de opriri la boxe a italienilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează