SPORTURI  »  AUTO  »  DACIA DUSTER

Duster Force One » Primul proprietar al SUV-ului Dacia e preşedintelui Traian Băsescu

Traian Basescu
Traian Basescu

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2010 00:00

Traian Băsescu şi-a cumpărat ieri primul Duster vîndut de Dacia. Preşedintele României a plecat spre Bucureşti la volanul noii sale maşini 4x4

Preşedintele României, Traian Băsescu, a devenit ieri primul proprietar de Duster, SUV-ul fabricat în premieră de către Dacia la Mioveni. Dis- de- dimineaţă, cel mai înalt oficial al statului a descins la fabrică pentru a-şi ridica Duster-ul. A coborît din Mercedesul S Klasse prezidenţial şi s-a dus direct la linia de montaj a uzinei, acolo unde-l aştepta noua sa maşină. Un Duster roşu, unicat pentru că această culoare nu există în gama de serie. "«Roşu de foc» îi spunem noi", au povestit angajaţii. "Asta mi-a fost inspiraţia. Am fost întrebat ce culoare prefer. Ştiam care sînt cele pe care le vor scoate şi am vrut altceva", a declarat Băsescu.

A văzut-o în secret în decembrie
Duster-ul preşedintelui este unul normal. Nu e blindat, Băsescu alegîndu-şi o versiune full-option. Cu un motor diesel 1.5 dCi 110 CP care consumă puţin, geamuri electrice faţă şi spate, airbaguri şofer, pasager şi laterale faţă, ESP şi ASR, aer condiţionat, tapiţerie din piele, tracţiune integrală, radio CD cu MP3. Puţini ştiu că el văzuse Duster-ul în carne şi oase, ascuns într-o hală, anul trecut, în decembrie. De atunci i-a plăcut, spunîndu-le celor de la Dacia că şi-l va cumpăra.

"Frîna este esenţială"
Prima oară cînd s-a urcat la volan, el a punctat că "frîna este esenţială". A şi testat-o imediat, pentru că după ce şi-a pornit noua lui maşină personală a făcut două manevre înainte şi înapoi. Întrebat ce nu-i place la Duster a spus că "nu am apucat să observ lucruri mai puţin plăcute. Vă spun peste un an dacă e ceva în neregulă. Dacă Loganul pe care-l conduc de doi ani este în stare perfectă, atunci şi Duster va fi la fel". SUV-ul va fi folosit de preşedinte doar iarna sau cînd pleacă la munte. "Nu mi-a părut niciodată de bun gust să circuli prin centrul Bucureştiului cu o maşină 4x4", a punctat şeful statului.

Discountul de la Dacia :D
Băsescu şi-a dat jos sacoul, şi-a pus centura de siguranţă, a salutat muncitorii de la uzină şi a plecat spre Bucureşti la volanul noii sale maşini. Grăbit şi însoţit de SPP pentru că după- amiază avea întîlnire la Praga cu Barack Obama, preşedintele SUA. Întrebat dacă îi va spune celui mai important om de pe planetă ce maşină şi-a cumpărat, şeful statului a spus, rîzînd, că "sînt sigur că Obama ar trebui să afle din informările agenţiilor de presă". A ieşit din fabrică pe culoarul liniei de montaj. Unul strîmt. "Aveţi grijă, domnule Băsescu! Să n-o loviţi!", i-a strigat un muncitor, iar un altul, şi mai mucalit,  îşi întreba colegii dacă Dusterul are plinul făcut. Probabil acesta a fost discountul celor de la Dacia pentru că orice maşină nouă, atunci cînd o ridici din showroom, nu are mai mult de doi litri în rezervor!

17.200 de euro (TVA inclus) l-a costat pe Băsescu Duster-ul pe care şi l-a cumpărat ieri

Titi Aur aleargă din nou
Titi Aur, cel mai cunoscut pilot român de raliuri, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă decizia de a participa la noua ediţie a Campionatului Naţional de Raliuri. "Revin cu bucurie după un an de pauză. Am alături un nou copilot, Karoly Borbely, un bun prieten al meu. Vrem să cîştigăm titlul!", a declarat cel care şi o şcoală de pilotaj care-i poartă numele. Noul echipaj şi-a prezentat şi maşina, un Mitsubishi Lancer Evo IX de 300 CP. Titi Aur are în palmares 10 titluri de Campion Naţional Absolut.

Noul BMW Seria 5 în România
BMW România a lansat ieri noul model Seria 5 în prezenţa lui Oliver Heilmer, şeful de design interior pentru BMW Seria 5. Noutatea absolută este aceea că din iunie va apărea o nouă motorizare 520 diesel. Sedanul va pleca de la un preţ de 42.661 de euro, valabil pentru versiunea 523i, 204 CP. Preţul de pornire pentru vîrful de gamă 550i este  de 71.400 de euro, iar cea mai ieftină variantă diesel va fi 45.375 de euro (TVA inclus).

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
 •  10 Aprilie 2010, 06:38

Si uite-asa ,"presedintele-jucator" a ajuns sa patroneze Programul Rabla Noua ...Cit despre greseala gramaticala din titlu , nu putem avea pretentii la creatorii de reclame absurde...

 •  09 Aprilie 2010, 08:54

Jiji...de ce nu te duci tu in haiti ma? :) poate te prinde cutremurul pe acolo si mai scapa lumea de un nenorocit

 •  09 Aprilie 2010, 08:28

3 vapoare + diferenta pentru un Duster. E cam scump, scump pentru noi...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează