SPORTURI  »  AUTO  »  PREMIILE TOPGEAR 2013

Ford Fiesta ST, maşina anului » TopGear a premiat cele mai bune maşini ale anului. Lista cîştigătoarelor

Articol de GSP - Publicat marti, 17 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 16 decembrie 2013 21:52

TopGear România a premiat aseară cele mai bune maşini din 2013 în opinia redactorilor ediţiei britanice a prestigioasei reviste.

2012 a fost anul Toyotei GT86. 2013 îi revine unui Ford, dar nu orice Ford, ci Fiesta ST, versiunea de performanţă a modelului.

Statueta pe care Ford a primit-o explică unul dintre criteriile pe care TopGear Marea Britanie le foloseşte atunci cînd jurizează pentru acordarea premiilor: ignorarea cu desăvîrşire a oricărui tabel cu cifre sau grafice referitoare la performanţele maşinilor finaliste.

Este prima regulă. A doua este legată de vehemenţa de care se dă dovadă în susţinerea unui favorit sau în demolarea argumentelor aduse în favoarea unui contracandidat. Adică trebuie să baţi cu pumnul în masă, iar numărul decibelilor emişi de corzile vocale să fie cît mai mare.

Ultima regulă, dar nu ultima ca importanţă, este legată de locul unde se votează. Este interzis ca deliberările să se facă la birou, pe circuit sau într-o sală de conferinţe. Voturile se dau deschis, în gura mare, într-un loc în care inspiraţia şi muzele umblă în libertate şi sînt disponibile pentru toată lumea. Adică într-un pub.

A cîştigat Ford Fiesta ST. Înseamnă că a avut cei mai înfocaţi şi vocali fani printre redactorii TopGear Marea Britanie. Iar cele trei vedete, Clarkson, Hammond şi May, care au avut alte preferinţe personale, n-au avut nici un cuvînt de spus. Curată democraţie!

Maşina anului după Richard Hammond
Porsche 911 GT3

Maşina anului după Jeremy Clarkson
McLaren P1

Maşina anului după May
Ferrari 458 Speciale

Maşina anului 2013
Ford Fiesta ST

Supercarul anului
Ferrari 458 Speciale

Hot hatch-ul anului
Ford Fiesta ST

Decapotabila anului
Jaguar F-Type

Cea mai ostentativă maşină a anului
Mercedes-Benz SLS AMG Black

Inovaţia anului
Volkswagen XL-1

Maşina de curse a anului
Peugeot 208 T16

Maşina de familie a anului
Citroen C4 Picasso

Producătorul anului
Porsche

Maşina Eco a anului
BMW i3

SUV-ul anului
Range Rover Sport

Hipercarul anului
McLaren P1

Chilipirul anului
Hyundai i10

Maşina absolut minunată a anului
Rolls-Royce Wraith

Maşina de lux a anului
Mercedes- Benz Clasa S

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează