SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

FOTO Cea mai spectaculoasă cursă a anului! Final palpitant la Silverstone: Sebastian Vettel câștigă acasă la Hamilton și se distanțează în clasamentul piloților. Britanicul, criticat

FOTO: Reuters +2   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2018 17:42

Sebastian Vettel, pilotul celor de la Ferrari, a reușit o cursă de senzație și s-a impus pe circuitul de la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii. Germanul a fost urmat de Lewis Hamilton, contracandidatul în lupta pentru titlu, și de coechipierul Kimi Raikkonen.

Plecat din pole-position, campionul en-titre Lewis Hamilton a avut ghinion la start, fiind acroșat de Raikkonen. Britanicul a ajuns până pe ultima poziție, dar grație unei strategii perfecte a reușit să revină în lupta de la vârf.

Vettel a condus în prima parte a Marelui Premiu, dar i-a cedat apoi șefia cursei lui  Valtteri Bottas, celălalt pilot al celor de la Mercedes.

Finalul, fragmentat de două intervenții pe pistă ale saftey-car-ului, a fost de-a dreptul palpitant. Distanțele dintre piloți s-au redus, spectatorii prezenți la Silverstone asistând la o luptă spectaculoasă între Vettel, Bottas, Hamilton și Raikkonen.

Sebastian Vettel l-a depășit pe Bottas și s-a instalat la șefia cursei, în timp ce Hamilton a trecut la rândul său de Bottas și a rămas pe locul secund.

Finalandezul Bottas a ajuns de pe locul 1 pe locul 4, după ce a fost depășit și de compatriotul Kimi Raikkonen. Pilotul celor de la Ferrari a făcut o cursă excelentă și s-a clasat pe podium chiar dacă a fost penalizat după incidentul din start cu Hamilton.

HAMILTON, SUPĂRAT

La final, Hamilton a fost criticat pentru atitudinea sa. Pilotul britanic s-a arătat extrem de supărat, nu interacționat cu piloții Ferrari și a trimis o săgeată spre Raikkonen: "Cei de la Ferrari au avut o tactică interesantă".

"A fost eroarea mea când l-am lovit pe Lewis din spate. Meritam sancțiunea. Fără acea greșeală ar fi fost mai bine. Am încercat, am făcut tot ce am putut", a comentat finlandezul Kimi Raikkonen.

"Aici, la Silverstone, sunt cei mai frumoși fani din lume. Îmi pare rău că n-am putut să le aduc o victorie. Dar nu renunț!"
Lewis Hamilton

 

 

 

2011
era ultimul an în care un pilot Ferrari s-a impus la Silversone: a câștigat atunci Fernando Alonso

Grație victoriei, Sebastian Vettel se distanțează la 8 puncte de Lewis Hamilton în clasamentul general al piloților. Clasamentul constructorilor este condus tot de Ferrari, care are un avans de 20 de puncte față de Mercedes. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Iulie 2018, 18:39

in lipsa unui articol pentru cursa de azi o sa scriu tot aici - Felicitari Mercedes pentru o strategie buna (o raritate) si pentru cursa fantastica a celor doi piloti - Bravo Lewis, bravo Valteri !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Iulie 2018, 12:55
Postat de acid2006 pe 08 Iulie 2018, 20:13

Cand l-a depasit Bottas pe Vettel in aceasta cursa? Halal ziaristi... Si inca ceva, cursa trecuta Verstappen l-a acrosat pe Kimi, l-a scos de pe traiectorie si nimic; acum isi i-a 10 secunde penalizare...ce e corect, e corect...:)

tu compari atingerea aia din lateral roata in roata de cursa trecuta cu incidentul de la Silverstone ? libertatea la libera exprimare e clar prea mult pentru unii.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Iulie 2018, 12:48
Postat de lionforever pe 08 Iulie 2018, 18:24

Ce frustrat e *** de faptul că a luat startul greșit nu zice nimic iar parerea mea este ca raikkonen era pe trasa lui normală iar *** a încercat să îl închidă profitând de faptul că era puțin în fața finlandezului.

parerea ta e parerea unui oltean prost habarnist. 1-a la mana ca habar nu ai care era trasa ideala si cine era pe trasa ideala si a 2-a la mana ca finlandezul a lovit cu eleronul fata roata din spate dreapta a lui Hamilton. nu ca era putin in fata, era cu toata masina in fata. daca tot esti prost de bubui macar nu mai iesi public sa o dovedesti.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează