SPORTURI  »  AUTO  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

FOTO Fanii motorsportului au invadat Râșnovul. Victorie surpriză în deschiderea sezonului de coastă

Articol de GSP - Publicat luni, 08 aprilie 2019 12:58

Peste 5.000 de spectatori au fost prezenți în weekend la deschiderea sezonului 2019 în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop de la Râșnov. În total, nu mai puțin de 89 de piloți au fost prezenți la startul etapei cu numărul 1, câștigată fără drept de apel de legendarul Lucien Hora, revenit după nu mai puțin de 4 ani de pauză.

Hora a fost la mai puțin de jumătate de secundă de a egala recordul de pe traseul de pe Valea Cetății Râșnovului, stabilit anul trecut de Simone Tempestini. Reșițeanul, care a pilotat un monopost Lola B99, a urcat cei 3,75 de kilometri ai traseului în 1:48,216.

Este prima sa participare din 2015 încoace, întoarcerea înregistrându-se tot la Râșnov, acolo unde de altfel se și impusese ultima oară. Pentru Lucien Hora este a șasea victorie la Trofeul Serus pe care l-a mai câștigat în 2010, 2011, 2013, 2014 și 2015.

Al doilea timp al primei etape a fost înregistrat de Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer), în timp ce pe trei s-a clasat Emil Nestor, care a pilotat un prototip Norma 1720 FC.

De anul acesta, campionatul este împărțit în două categorii, una dedicată mașinilor de producție, iar a doua a mașinilor de competiție. Dacă la a doua categorie, prima poziție i-a aparținut de drept lui Hora, în schimb, la prima categorie s-a impus Mihai Leu, cu un Ferrari 458 Challenge.

Printre cei care au mai concurat la Râșnov se numără și trei nume mari de la raliuri, Vali Porcișteanu, Dan Gîrtofan și Titi Aur, toți bifând ultimele teste înaintea primei etape din Campionatul Național de Raliuri, care va debuta pe 2 mai în Argeș.

1

După mulți ani de pauză, Daciile din vechea generație, care făceau istorie la coastă, au revenit pe traseul de concurs și au concurat în cadrul diviziei Dacia Revival. Victoria i-a aparținut lui Dan Spuderka, brașoveanul pilotând o Dacia 1300.

Următoarea rundă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, se va desfășura în perioada 18-19 mai la Cheile Grădiștei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gerularupeimana
gerularupeimana  •  13 Aprilie 2019, 23:46

Alo, moderatorii, noua ne ia mai putin timp sa ne facem conturi noi decat voua sa ni le blocati. Oricum, am ad-block plus si nu imi apare nici o reclama, un cent nu castigati de pe urma mea, asa ca spor la munca patriotica!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează