SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL SIBIULUI

FOTO Larisa Iordache, experiență inedită! A fost copilot pentru campionul mondial Simone Tempestini

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iulie 2019 10:58

Cvintupla campioană europeană la gimnastică, Larisa Iordache, a avut parte de momente pline de adrenalină la Raliul Sibiului, acolo unde, pentru una dintre turele de antrenament, a fost copilot al campionului mondial WRC, Simone Tempestini.

Larisa trage puternic pentru a fi aptă la Campionatele Mondiale din această toamnă, în acest moment aflându-se în plină recuperare după o nouă intervenție chirurgicală. Gimnasta în vârstă de 23 de ani s-a accidentat la Mondialele din 2017, de la Montreal, rupându-și tendonul lui Ahile, iar de atunci a suferit mai multe operații nereușite.

Acum, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice din 2012 are ca principal obiectiv calificarea la Tokyo. „Trag tare la recuperare pentru a putea ajunge la Mondiale, iar de acolo să îmi pot lua biletele pentru Jocurile Olimpice de anul viitor”, a dezvăluit gimnasta.

În acest weekend, Larisa a ieșit din rutină și a participat la Raliul Sibiului, acolo unde a stat în dreapta celui mai bine cotat pilot român, Simone Tempestini.

larisa iordache1 +23 FOTO

A fost foarte tare! Am avut ceva emoții, recunosc, mai ales că la un moment dat viteza era foarte mare, dar senzația este unică într-o mașină de concurs”, a spus Larisa.

Cu gimnasta în dreapta, Tempestini a înregistrat cel mai rapid timp al shakedownului, parcurgând cei 3.4 kilometri în fix două minute. „Am văzut-o atât de firavă, încât primul gând a fost că îmi va cere să merg mai încet, dar pe toată durata cursei s-a comportat excelent. Larisa e foarte curajoasă și ambițioasă. Abia aștept să o văd la anul la Jocurile Olimpice”, a spus Simone.

În vârstă de 25 de ani, Simone, care are origini italiene, este singurul pilot român care a reușit să câștige vreodată un titlu mondial în WRC, impunându-se în 2016, în divizia rezervată juniorilor. De asemenea, acesta mai deține trei titluri de campion național absolut, fiind cel mai tânăr deținător al acestui trofeu din istoria României.

 

larisa iordache 3 +23 FOTO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează