SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL CANADEI

FOTO Marele Premiu al Canadei: Hamilton termină abia pe 5 și pierde șefia clasamentului general!

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iunie 2018 19:54

Sebastian Vettel revine pe primul loc în clasamentul general al piloților după victoria din Marele Premiu al Canadei. Hamilton a terminat pe locul 5 după un duel umăr la umăr cu Ricciardo pentru locul 4 și pică la un punct în spatele neamțului la general. 

O cursă perfectă pentru Vettel! Așa poate fi rezumat ce s-a întâmplat astăzi pe circuitul Gilles Villeneuve. Pilotul neamț a pornit primul pe grila de start și nu a cedat deloc această poziție. Câteva blocaje minore nu au fost suficiente pentru ca Bottas să îl depășească, finlandezul încheind pe locul 2. Podiumul a fost completat de Verstappen. 

Hamilton s-a luptat până la capăt pentru a rămâne lider în clasamentul general, dar nu l-a putut depăși pe Ricciardo, acesta reușind un final în forță în care a bifat și cel mai rapid tur al cursei.

De notat este și accidentul spectaculos care a avut loc în primul tur în urma căruia Hartley și Stroll au abandonat prematur. Până la final s-a mai consemnat doar retragerea lui Alonso.

Clasament Cursă:
1. Vettel
2. Bottas
3. Verstappen
4. Ricciardo
5. Hamilton
6. Raikkonen
7. Hulkenberg
8. Sainz
9. Ocon
10. LeClerc

Clasament General:
1. Sebastian Vettel: 121 puncte
2. Lewis Hamilton: 120
3. Valtteri Bottas: 86
4. Daniel Ricciardo: 84
5. Kimmi Raikkonen: 68

liveTEXT Marele Premiu al Canadei

  • A început cursa!
  • Primul tur: prima ciocnire! Hartley și Stroll abandonează imediat cursa după ce primul intră în parapeți după o curbă și îl acroșează pe Lance.
  • Turul 8: Pista e curățată, iar cursa continuă fără modificări majore în ordinea grilei. Vettel e primul, urmează Bottas, Vermaelen, Hamilton și Ricciardo.
  • Turul 15: Vettel rulează în forță și reușește cel mai rapid tur. Are o distanță de 4,2 secunde față de Bottas.
  • Turul 22: Raikkonen urcă până pe locul 3! Hamilton cade pe șase. Vermaelen pierde și el o poziție.
  • Turul 27: Distanța dintre Vettel și Bottas se reduce la 3,4 secunde după câteva blocări minore ale pilotului de la Ferrari.
  • Turul 35: Raikkonen trece pe la boxe și pierde locuri pe tabelă. Revine pe locul 6.  Acum Vettel are un avans de 6,2 secunde față de Bottas, în timp ce Vermaelen și Ricciardo sunt la distanță de peste 25 secunde.
  • Turul 43: Vettel se menține pe primul loc. Are un avantaj de 6 secunde față de Bottas. Alonso se retrage din cursă.
  • Turul 50: Hamilton îl atacă pe Ricciardo pentru locul 4. Între ei e o diferență de doar o secundă. Vettel conduce în continuare cursa.
  • Turul 59: Ricciardo rezistă eroic pe locul 4. Nicio schimbare la vârf.
  • Turul 65: Cu cinci etape înainte de final, Vettel își menține calmul și păstrează un avans considerabil față de Bottas.
  • FINAL! Vettel câștigă Marele Premiu al Canadei! Bottas terimă pe 2, Vermaelen completează podiumul. Pe final s-a dat o bătălie aprigă între Ricciardo și Hamilton pentru locul 4, însă primul a rămas pe poziții după ce scoate și cel mai rapid tur al cursei. Raikkonen termină pe 6. În puncte au mai încheiat Hülkenberg, Sainz, Ocon, Leclerc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
983732924972315
Soos Vilmos  •  11 Iunie 2018, 16:11

Ati reusit sa il transferati pe Vermaelen de la Barcelona in formula 1. Oare Verstappen stie ca a disparut din circuit ?

lukis
lukis  •  11 Iunie 2018, 09:02

Oare Hamilton nu a pierdut doar un loc? Subscriu la idea ca aveti nevoie de un nou reporter...

fancraiova
fancraiova  •  11 Iunie 2018, 09:01

De mult timp nu am mai vazut o cursa asa plictisitoare

Vezi toate comentariile (5)
Comentează