SPORTURI  »  AUTO  »  WRC JUNIOR

FOTO Premieră în motorsportul românesc: Simone Tempestini, campion mondial la WRC Junior

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2016 17:14

Simone Tempestini a devenit campion mondial la WRC Junior cu etapă înaintea finalului de sezon. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a terminat pe locul 4 în Raliul Corsicii, poziție care i-a asigurat matematic titlul de campion mondial.

"Le mulţumesc celor de acasă pentru că ne-au susţinut tot timpul şi asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două ţări sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar, aşa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%", a precizat italianul.

Echipajul Simone Tempestini și Giovani Bernacchini au adunat 105 puncte în cele 5 etape desfășurate până acum, iar ultima etapă, cea din Marea Britanie, va fi una în care Tempestini a declarat că va merge cât se poate de tare.

Titlul mondial îi garantează lui Tempestini prezența în stagiunea viitoare în WRC 2, a doua clasă valorică din Campionatul Mondial de Raliuri. Vor fi 6 etape în care cei doi concura pe un Citroen DS3 R5.

Simone Tempestini are 22 de ani și s-a apucat de raliuri în 2009. A câștigat ultimele două ediții (2015 și 2016) ale Campionatului Național de Raliuri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gsp.oficial
gsp oficial  •  03 Octombrie 2016, 19:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nici primul nu poate comenta pe GSP.ro. În cazul dumneavoastră nu este vorba doar despre folosirea numelui unei persoane cunoscute, precum la ceilalți doi menționați, ci despre cel al unui comandant al Germaniei naziste. Conform regulamentului site-ului, folosirea numelor proprii sau a expresiilor de acest gen nu este permisă, fiind catalogată drept xenofobie, rasism, antisemitism. Dacă nu vă schimbați userul, cu regret vă informăm încă o dată că nu veți putea comenta pe site. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close