SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

FOTO Record la înălţime » Cu maşina de Formula 1 pe Himalaya

FOTO Record la înălţime » Cu maşina de Formula 1 pe Himalaya +2   FOTO
FOTO Record la înălţime » Cu maşina de Formula 1 pe Himalaya

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 20:31

Un monopost de Formula 1 Red Bull a ajuns în trecătoarea Khardung La, aflată în zona indiană a munţilor Himalaya la o altitudine de 5.600 de metri, după ce a rulat pe cel mai înalt drum accesibil vehiculelor motorizate din lume. Cum le place austriecilor de la Red Bull, acesta este un record!

VEZI MAI JOS FOTO!

Mecanicii echipei austriece au modificat un monopost Red Bull din 2005 (RB1), astfel încât acesta să facă faţă atât atmosferei rarefiate de la acea altitudine, cât şi denivelărilor şoselei. Maşina a fost condusă de Neel Jani, un pilot elveţian de origine indiană.

"Dintre toate locurile în care am pilotat în lume, Khardung La s-a dovedit a fi cea mai mare provocare. Munţii Himalaya impresionează mai mult decât orice, astfel că este o amintire de neuitat să devii parte a istoriei aici", a declarat Jani.

Bineînţeles, de la un asemenea eveniment nu putea lipsi responsabilul de marketing al companiei austriece, care a ţinut să-i laude pe mecanici pentru treaba incredibilă (şi inutilă pe de altă parte) de a modifica monopostul.

"Faptul că am reuşit să facem ca o maşină de Formula 1 să urce de la 3.350 de metri la 5.600 de metri reprezintă o dovadă a calităţilor echipei noastre de ingineri. Şi din punct de vedere logistic, acest proiect a demonstrat angajamentul Red Bull Racing de a depăşi limitele", a afirmat Ward.

Mediafax

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'


Comentarii (1)
maryuss87
maryuss87  •  10 Octombrie 2011, 21:45

pffff ce 'gume' de iarna are :X

Vezi toate comentariile (1)
Comentează