SPORTURI  »  AUTO  »  RALIURI

Frații Maior din Brașov, noii campioni de raliuri la juniori: „Am fost mereu nedespărțiți”

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 septembrie 2019 12:00

Echipajul format din Norbert Maior și Francesca Maior a cucerit titlul național de raliuri la juniori după ce în acest weekend a bifat o nouă victorie clară în această categorie. 

De asemena, frații originari din Brașov și-au asigurat primul loc în campionat și la clasa lor, unde au fost concurat în acest sezon nu mai puțin de 35 de echipaje. 

Pe un Peugeot 106, cei doi au făcut senzație la Raliul Iașului, acolo unde au încheiat pe un incredibil loc 10 la general, în condițiile în care pe lista de înscrieri se aflau 9 modele R5 WRC. 

„Suntem bucuroși că am reușit să obținem acest rezultat, mai ales că a coincis cu câștigarea matematică a două titluri pentru noi", spune Norbert, fratele mai mare. 

Aceștia fac echipă de anul trecut, atunci când au încheiat pe locul 4 în clasamentul juniorilor. În actualul sezon, frații Maior au obținut 5 victorii din șase posibile, iar cu două etape înainte de sezon și-au asigurat prima poziție și din punct de vedere matematic. 

Norbert (20) și-a făcut debutul în raliuri în 2015, în timp ce sora sa, copilot, a început această disciplină în 2016. „Anul trecut am decis că e ideal să concureze împreună, ambii aveau deja experiență. Sunt sigur că vor avea viitor", a declarat Marco Tempestini, managerul echipei Napoca Rally Academy, pe care cei doi o reprezintă. 

„Am fost mereu nedespărțiți. Deși e o diferență de un an și ceva între noi, am început școala împreună. Am avut nevoie de o dispensă, dar până la finalul școlii am rămas împreună. Plus că îi mai luam și din mașinuțe, când eram mici (n.r. râde). Sunt bucuroasă că împreună am reușit și aici", povestește Francesca. 

În cazul lor, raliul este o pasiune din familie. Tatăl lor, Robert Maior este pilot de raliuri de aproximativ două decenii. De altel, primele amintiri pentru Norbert și Francesca sunt chiar de pe traseul de concurs al etapelor de raliu. 

Pentru cei doi urmează celebrarea celor două titluri chiar în raliul lor de casă, Raliul Transilvaniei, care va avea loc la Cluj Napoca în perioada 27-28 septembrie. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează